fbpx
TOP
panorama-portogallias

Ταξίδι “Πανόραμα Πορτογαλίας”

Ταξίδι “Πανόραμα Πορτογαλίας”

από 995€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
Ταξίδι “Πανόραμα Πορτογαλίας” – 8 ημέρες / 7 νύχτες, για τις εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων 2021-2022!

Το ταξίδι “Πανόραμα Πορτογαλίας” είναι η καλύτερη επιλογή για να γνωρίσετε, στις φετινές εορτές, την πάλαι ποτέ μεγάλη ναυτική δύναμη της Εποχής των Ανακαλύψεων!

Με εκδρομή Σίντρα – Κασκαΐς – Εστορίλ!

 

Λισαβόνα – Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες – Kοΐμπρα – Φάτιμα – Ναζαρέ – Όμπιτους – Αβέιρο – Σίντρα – Κασκαΐς – Εστορίλ – Μπουσάκο – Μπατάλια

Αναχωρήσεις: 23/12, 30/12

Το οργανωμένο ταξίδι περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία κατηγορίας 4 & 5 αστέρων.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρο αρχηγό / συνοδό.
 • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες.
 • ΦΠΑ.
 • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης).
 • Ειδική ασφάλεια COVID-19.
Το οργανωμένο ταξίδι δεν περιλαμβάνει:
 • Εισόδους σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
 • Δημοτικά τέλη ξενοδοχείων.
 • Φόρους αεροδρομίων & επίναυλο καυσίμων (145€).
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Πτήσεις:

Αναχωρήσεις 23/12, 30/12:

Aegean Airlines A3 720 (Αθήνα – Λισαβόνα), Αναχώρηση: 08:50, Άφιξη: 11:05

Aegean Airlines Α3 721 (Λισαβόνα – Αθήνα), Αναχώρηση: 12:00, Άφιξη: 18:10

 

Εναλλακτικώς:

 

Aegean Airlines A3 650 (Αθήνα – Ρώμη), Αναχώρηση: 08:30, Άφιξη: 09:35

Tap Air Portugal TP 831 (Ρώμη – Λισαβόνα), Αναχώρηση: 12:05, Άφιξη: 14:10

Tap Air Portugal TP 846 (Λισαβόνα – Ρώμη ), Αναχώρηση: 10:40, Άφιξη: 14:40

Aegean Airlines Α3 655 (Ρώμη – Αθήνα), Αναχώρηση: 17:50, Άφιξη: 20:50

 

Σημειώσεις:

 • Για τις εσωτερικές πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα αεροδρόμια ισχύουν ειδικές τιμές.
 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για παιδιά έως 12 ετών και για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με δύο ενήλικες.
 • Tο πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις.
 • Το τελικό πρόγραμμα θα δίδεται με το ενημερωτικό της εκδρομής 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Δυνατότητα πραγματοποίησης των εκδρομών και σε ατομικά πακέτα· παρακαλούμε ζητήστε μας προσφορά!
 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ημιδιατροφή
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

ΑΘΗΝΑ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΦΑΤΙΜΑ - ΚΟΙΜΠΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απ' ευθείας πτήση για την Λισαβόνα. Άφιξη στη Λισσαβώνα και αναχώρηση οδικώς για την Κοΐμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Πρώτη μας στάση το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα, που βρίσκεται 142 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. H Φάτιμα πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Αφιξη στην Κοΐμπρα όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πανεπιστημίου και στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο· επίσης θα βρεθούμε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάντα Κλάρα, Λα Νόβα όπου θα έχουμε πανοραμική θέα από όλη την πόλη της Κοΐμπρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2

ΚΟΪΜΠΡΑ - ΜΠΟΥΣΑΚΟ - ΑΒΕΙΡΟ - ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Πόρτο. Πρώτη στάση μας στο δάσος Μπουσάκο το εθνικό δάσος των Πορτογάλων κι ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στη πόλη των καναλιών, τη “Βενετία της Πορτογαλίας”, το Αβέιρο, όπου θα θαυμάσουμε τις βάρκες που μοιάζουν με παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πόρτο, μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους. Η πόλη έδωσε επίσης το όνομα της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί “Πόρτο” που παρήχθη υπό την καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης, από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού. Διανυκτέρευση.
3

ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέϊρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Διανυκτέρευση.
4

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και το ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, το λίκνο του Πορτογαλικού έθνους, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας ο  «Αλφόνσο Α» . Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.
5

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΑΤΑΛΙΑ - ΝΑΖΑΡΕ - ΟΜΠΙΤΟΥΣ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό την Λισαβόνα. Πρώτος μας σταθμός ο ναός της Μπατάλια, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO. Στη συνέχεια θα πάμε στο τουριστικό ψαροχώρι του ατλαντικού, τη Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Τέλος θα επισκεφθούμε επίσης το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών, το Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Λισαβόνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6

ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρά τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορφο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Τέλος θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού TEJO για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ - ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ - ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μία  ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας, στη Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, το Κασκαΐς που είναι ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Εστορίλ το τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας και το Cabo da Roca, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό ωκεανό. Επιστροφή στη Λισαβώνα όπου θα τελειώσουμε την σημερινή μας εκδρομή στο Πάρκο των Εθνών που κατασκευάστηκε για την Διεθνή Έκθεση EXPO 1998 απ’ όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων και την γέφυρα VASCO DA GAMA. Στο ίδιο πάρκο υπάρχει και το ενυδρείο της Λισαβόνας, OCEANARIO. Διανυκτέρευση.
8

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Λισαβόνα για την πτήση της επιστροφής μας. Γεμάτοι αναμνήσεις πετάμε πίσω στην Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα.

Τοποθεσία Περιήγησης

Λισαβόνα
Πόρτο
Μπράγκα
Γκιμαράες
Κοΐμπρα
Φάτιμα
Ναζαρέ
Αβέιρο
Σίντρα
Κασκαΐς

HOTEL DOM PEDRO PALACE 5*

HOTEL CROWNE PLAZA PORTO 5*

HOTEL VILA GALE COIMBRA 4*

Δίκλινο

995€

Μονόκλινο

1340€

Παιδικό

935€

Review your experience

0.0
Βαθμολογία 0
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο