fbpx
TOP
Ταξίδι "Σαφάρι στην Κένυα"

Ταξίδι “Σαφάρι στην Κένυα”

Ταξίδι “Σαφάρι στην Κένυα”

από 2190€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
Ταξίδι “Σαφάρι στην Κένυα” – 12 ημέρες / 10 νύχτες, για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2021-2022!

Ένα αρσενικό λιοντάρι απολαμβάνει τη μεσημεριανή ραστώνη κάτω από μια μοναχική ακακία στο Μασάι Μάρα. Ένας θηλυκός ελέφαντας κάνει μπάνιο το μικρό του σε έναν νερόλακκο του Εθνικού Πάρκου Αμποσέλι. Τεράστιες αποικίες από ροζ φλαμίνγκο καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης Νακούρου. Στα παραδοσιακά χωριά των Μασάι, Σαμπούρου, Τουρκάνα και Κικούγιου, οι χαμογελαστοί άνθρωποι των φυλών είναι οι θεματοφύλακες της πανάρχαιας ιστορίας της αφρικανικής ηπείρου, με τις αχανείς σαβάνες, τα εθνικά πάρκα και τα τροπικά δάση. Στο εξαιρετικά οργανωμένο ταξίδι “Σαφάρι στην Κένυα” θα κάνουμε δυναμικά σαφάρι για να δούμε από απόσταση αναπνοής το «Big 5» της άγριας ζωής (λιοντάρι, ελέφαντας, ρινόκερος, βουβάλι, λεοπάρδαλη), θα μείνουμε σε πολυτελή λοτζ στην καρδιά των Πάρκων, ενώ ο νέος χρόνος θα μας βρει να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα στις κοσμοπολίτικες παραλίες της Μομπάσα! Ακολουθήστε μας σε έναν προορισμό που βρυχάται δυνατά, όπως το λιοντάρι που μόλις ξύπνησε. Η Κένυα των βασιλικών σαφάρι μας καλεί να την εξερευνήσουμε κι εμείς δεν έχουμε, παρά να ακολουθήσουμε το ταξιδιωτικό ένστικτό μας!

 

Αναχώρηση: 24/12

Ναϊρόμπι, Μασάι Μάρα, Λίμνη Νακούρου, Αμποσέλι, Μομπάσα 

 

Το οργανωμένο ταξίδι περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Ethiopian Airlines.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 4* sup και πολυτελή λοτζ στο σαφάρι.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι (περιλαμβάνεται δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι, πλήρη διατροφή στο σαφάρι και όλα τα γεύματα (all inclusive) στην Μομπάσα.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στο Πάρκο Μασάι Μάρα και στο Αμποτέλι.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγός: Τοπικούς ξεναγούς.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
Το οργανωμένο ταξίδι δεν περιλαμβάνει:
 • Βίζα εισόδου: 50 USD που πληρώνεται και εκδίδεται επί τόπου με την είσοδο στη χώρα.
 • Αχθοφορικά.
 • Φόροι αεροδρομίων (1050€)
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις:

Αναχώρηση 24/12:

Ethiopian Airlines (Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα), Αναχώρηση: 00:45, Άφιξη: 06:55

Ethiopian Airlines (Αντίς Αμπέμπα – Ναϊρόμπι), Αναχώρηση: 11:10, Άφιξη: 13:10

Ethiopian Airlines (Μομπάσα – Αντίς Αμπέμπα), Αναχώρηση: 17:30, Άφιξη: 19:50

Ethiopian Airlines (Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα), Αναχώρηση: 23:00, Άφιξη: 03:00 (της επόμενης ημέρας)

 

Σημειώσεις:

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Απαραιτήτως διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε περισσότερες της μιας χώρες, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν
  και οι αντίστοιχες κενές σελίδες στο διαβατήριό σας.
 • Συνιστάται η χρήση δολαρίων ΗΠΑ (έκδοσης από το 2002 και μετά).
 • Οι τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για την συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Πλήρης διατροφή
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πρωινό

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

Αθήνα – Ναϊρόμπι

Carnivores για μια νύχτα! Συγκέντρωση τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω του ενδιάμεσου σταθμού της Αντίς Αμπέμπα για Ναϊρόμπι. Με την άφιξή μας στην πρωτεύουσα της Κένυας, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το βράδυ, μια πρώτη γεύσης της πόλης μας περιμένει στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Carnivore, στο οποίο θα απολαύσουμε εξαιρετικές ποικιλίες κρεατικών.
2

Ναϊρόμπι - Μασάι Μάρα

Επικός προορισμός σαφάρι! Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για την επικράτεια της φυλής των Μασάι, στο γνωστό Εθνικό Πάρκο Μάρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς την αφρικανική σαβάνα, αντικρίζουμε το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο του Μεγάλου Ρήγματος. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η στενή λωρίδα που καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της αφρικανικής ηπείρου, δείχνει να διευρύνεται κατά 6 με 7 χιλιοστά τον χρόνο. Το πολυτελές λοτζ στο οποίο θα εγκατασταθούμε βρίσκεται μέσα στην καρδιά του Πάρκου. Κι η στιγμή που όλοι περιμέναμε, επιτέλους φτάνει! Σαφάρι μέσα στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής! Λιοντάρια, ζέβρες, γαζέλες, ελέφαντες και πολλά είδη πουλιών συνιστούν μια εμπειρία παρατήρησης της άγριας ζωής, που πρόκειται να καταγραφεί στην ταξιδιωτική συνείδησή μας με χρυσά γράμματα.
3

Μασάι Μάρα

Στην Αφρική με τους Μασάι. Αντιλόπες, βούβαλοι, λιοντάρια, ύαινες, ζέβρες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις σε απόσταση αναπνοής, μας καθηλώνουν με την κυριαρχία τους και μας δίνουν την ευκαιρία να τα αποθανατίσουμε στον φυσικό τους χώρο στο φωτογραφικό σαφάρι που πραγματοποιούμε το πρωί. Το απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα τυπικό χωριό της φυλής των Μασάι. Η αφρικανική φυλή, με τα στοιχεία πρωτογονισμού στον τρόπο ζωής, είναι σημαντικός θεματοφύλακας της αφρικανικής παράδοσης. Στο παραδοσιακό χωριό θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε από κοντά, αλλά και να αγοράσετε χειροποίητα αναμνηστικά μικροαντικείμενα, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία. Η άνεση των λοτζ μας εξασφαλίζει ένα ξεκούραστο απόγευμα, συνοδεία ενός εξαιρετικού δείπνου με τοπικές σπεσιαλιτέ.
4

Μασάι Μάρα - Λίμνη Ναϊβάσα - Λίμνη Νακούρου

Γαλάζια λίμνη με ροζ φλαμίνγκο. Λίγο πριν φτάσουμε στη λίμνη Νακούρου, κάνουμε μια στάση στη λίμνη Ναϊβάσα για να φωτογραφίσουμε το μοναδικό υπερθέαμα των όμορφων φλαμίγκο που ζουν εκεί. Στη λίμνη Νακούρου, αντικρίζουμε έναν καταπράσινο, ανάγλυφο καμβά, φιλοτεχνημένο με πινελιές άγριας ζωής. Σε αυτήν την αυθεντική εμπειρία σαφάρι μας δίδεται η μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε τον λευκό και τον μαύρο ρινόκερο, αν είμαστε τυχεροί την λεοπάρδαλη, καθώς και άλλα, μικρότερα άγρια ζώα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5

Λίμνη Νακούρου – Ναϊρόμπι

Πέρα από την Αφρική: Στο σπίτι της Καρεν Μπλίξεν. Χτισμένο πάνω στον Ισημερινό, το Ναϊρόμπι διαθέτει ευχάριστο κλίμα και πολλά αξιοσημείωτα μέρη, στα οποία θα βασίσουμε την πρωινή μας περιήγηση. Τα κυβερνητικά κτίρια από την εποχή της ανεξαρτησίας το 1963, το διεθνές συνεδριακό κέντρο Κενυάτα -σήμα κατατεθέν της πόλης-, το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού και η τοπική αγορά, πλαισιώνουν το κέντρο της πόλης, λίγο πριν φτάσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Στο Μουσείο της Κάρεν Μπλίξεν, που στέγασε τη Δανή συγγραφέα από το 1914 έως το 1931, θα δείτε τα προσωπικά αντικείμενα μιας εκκεντρικής προσωπικότητας, που προτάθηκε πολλές φορές για το Νόμπελ λογοτεχνίας, κι άφησε παρακαταθήκη αριστουργήματα όπως το «Πέρα από την Αφρική», τις «Επτά γοτθικές ιστορίες» και το «Γιορτή της Μπαμπέτ». Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο του απογεύματος ώστε να επισκεφθείτε ένα κέντρο με καμηλοπαρδάλεις. Μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά, να χαϊδέψετε και να τα φωτογραφίσετε τα χαριτωμένα ζώα σε μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση.
6

Ναϊρόμπι – Αμποσέλι

Σαφάρι με θέα το Κιλιμάντζαρο. Στα σύνορα Κένυας – Τανζανίας, το εθνικό πάρκο Αμποσέλι (ή αλλιώς, «Γη των Γιγάντων», όνομα που πήρε από τους τεράστιους ελέφαντες που κατοικούν στην περιοχή) αποτελεί σημαντικό πυρήνα του οικοσυστήματος και μας καλεί στο ξεκίνημα της μέρας να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά στα ορθάνοιχτα μάτια μας. Τακτοποίηση στα καταλύματά μας και χρόνος για γεύμα και ξεκούραση. Στο απογευματινό σαφάρι μας, θαυμάζουμε την ανυπέρβλητη υπεροχή των μεγάλων θηλαστικών, μικρότερα ζώα, καθώς και περισσότερα από 400 είδη πτηνών, ενώ το Κιλιμάντζαρο στο βάθος προσφέρει το φόντο για μοναδικές φωτογραφικές λήψεις.
7

Αμποσέλι

Στη Γη των Γιγάντων: Μοναδικό θέαμα άγριας ζωής. Στο Αμποσέλι θα δούμε τις εκπληκτικότερες μορφές άγριας ζωής στην Αφρική. Ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκεροι, γατόπαρδοι και βουβάλια περνούν αμέριμνα μπροστά από τα μάτια μας δίνοντάς μας ένα μοναδικό θέαμα, αλλά και τροφή για σκέψη: Ο πλανήτης και η υπέροχη ζωή που κατοικεί πάνω του έχει ανάγκη την ενσυναίσθηση και την προστασία όλων μας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.
8

Αμποσέλι – Μομπάσα

Πρωτοχρονιά με βουτιές στον Ινδικό Ωκεανό. Αποχαιρετώντας το συναρπαστικό Αμποσέλι, αναχωρούμε για την τροπική πρωτεύουσα της Κένυας, τη Μομπάσα. Αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας για μια βουτιά στα ζεστά νερά του Ινδικού. Δείπνο και αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του Νέου Χρόνου.
9

Μομπάσα

Στη γειτονιά με τις σκαλιστές πόρτες και άλλες ιστορίες από το αφρικανικό άστυ. Μετά το πρωινό μας, ξεκινά η ξενάγηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και κέντρου του παράκτιου τουρισμού της Κένυας. Το παλιό λιμάνι, έδρα δουλεμπορίου μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, η πολύχρωμη παλιά αραβική γειτονιά με τις εκκλησιαστικές, σκαλιστές πόρτες, φιλοτεχνημένες δια χειρός έμπειρων τεχνιτών, αλλά και η επίσκεψή μας σε ένα από τα πολλά κέντρα ξυλογλυπτικής, αποτελούν μερικά από τα σημεία που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον μας. Την ίδια στιγμή, το περίφημο πορτογαλικό φρούριο που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, συμπληρώνει τα must see αξιοθεάτων της τροπικής Μομπάσα.
10

Μομπάσα

Στον τροπικό της Μομπάσα: Παιχνίδια στον ήλιο, κολύμπι στον ωκεανό! Αποτίουμε φόρο τιμής στον ήλιο, τη θάλασσα και την παραλία του ξενοδοχείου, που μας καλεί γεμάτη υποσχέσεις. Κι αν μπροστά στην εξωτική αυτή λαγνεία κλείνετε ερμητικά τα μάτια, τότε σας προτείνουμε μια εναλλακτική αξιοποίηση της μέρας: Μια εκδρομή μέχρι το κοσμοπολίτικο Μαλίντι είναι η ιδανική ευκαιρία για να τροφοδοτήσετε τη φωτογραφική σας μηχανή με εντυπωσιακές λήψεις από το μεγαλύτερο ωκεάνιο πάρκο της Ανατολικής Αφρικής!
11

Μομπάσα – Αθήνα

Αποχαιρετώντας την Κένυα. Λίγες ελεύθερες ώρες ακόμα στη Μομπάσα και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής μας. Αφήνουμε την αφρικανική χώρα χορτασμένοι από εμπειρίες και εικόνες «υψηλής ανάλυσης», που όμοιές τους ως τώρα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε μονάχα σε ντοκιμαντέρ.
12

Αθήνα

Άφιξη στην Ελλάδα νωρίς το πρωί της 12ης μέρας.

Τοποθεσία Περιήγησης

Ναϊρόμπι
Μασάι Μάρα
Λίμνη Ναϊβάσα
Λίμνη Νακούρου
Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι
Μομπάσα

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 4*sup, πολυτελή lodge - Ημιδιατροφή (Ναϊρόμπι), Πλήρης διατροφή (σαφάρι και Μομπάσα)

Δίκλινο

2190€

Επιβάρυνση μονόκλινου

660€

Review your experience

0.0
Βαθμολογία 0
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο