fbpx
TOP
kappadokia

Ταξίδι στην Καππαδοκία

Ταξίδι στην Καππαδοκία

από 890€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Καππαδοκία – Καισαρεία – Προκόπι – Φάρασα – Κάρβαλη – Νίγδη – Μαλακόπη

Στο κέντρο της Μικράς Ασίας, η Καππαδοκία, δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει το σταυροδρόμι όλων των λαών και πολιτισμών που πέρασαν από εδώ. Όμως ο χριστιανισμός ήταν που σημάδεψε χαρακτηριστικά τον οροπέδιο αυτό. Αγιοτόκος ονομάστηκε και όχι άδικα. Άγ. Γεώργιος, Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος και χορεία άλλων αγίων και ιεραρχών, γεννήθηκαν ή μεγαλούργησαν εδώ. Μέχρι και σύγχρονοι μας Άγιοι όπως ο Άγ. Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Άγ. Παΐσιος ο Αγιορείτης, εδώ γεννήθηκαν. Σε χωριά και πόλεις, εκκλησίες και σχολεία, στέκουν ακόμα για να μας θυμίζουν την αλλοτινή πνευματικότητα και δυναμική του Ελληνισμού. Οι υπόγειες πολιτείες, τα γεφύρια, τα χάνια, τα αρχοντικά εντυπωσιάζουν. Το οδοιπορικό μας στην Καππαδοκία ξεκινά από προϊστορικά δημιουργήματα της φύσης, περνά από την πρώιμη ιστορία του άνθρωπο για να καταλήξει στα σύγχρονα έργα του ανθρώπου.

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων: 23/4, 12/06, 23/07, 27/8, 24/09

Το οργανωμένο ταξίδι στην Καππαδοκία περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines  με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Αποσκευή 20 kgr και χειραποσκευή 8 kgr ανά άτομο.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
 • Επίσημοι Τοπικοί ξεναγοί όπου χρειάζεται.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • Ασφάλεια Covid-19, Ατυχημάτων, Νοσηλείας & Οξέων περιστατικών.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι μουσείων & μνημείων (περίπου €40)
 • Επιπλέον γεύματα/ποτά εντός και εκτός ξενοδοχείου.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά (€20)
 • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
Τιμοκατάλογος:

Δίκλινο

890€

Διαφορά Μονόκλινου

+230€

Παιδιά 2-12 ετών έκπτωση 10%

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Σημειώσεις:

 • Η πολιτική για τον Covid-19 θα εξαρτηθεί/διαμορφωθεί από τις συνθήκες στην περίοδο των εκδρομών.
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης 30-15 ημέρες πρό της αναχώρησης, 25% ακυρωτικά.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης 14-0 ημέρες πρό της αναχώρησης, 90% ακυρωτικά.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 • Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις με προκαταβολή €250 ανά άτομο για 2 μήνες (60 εργάσιμες ημέρες) πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.
 • Προορισμός
 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚH - (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ) - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Κωνσταντινούπολη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 07.15 το πρωί. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη στις 10.15 με Turkish Airlines και άφιξη στις 12.40. Αναχώρηση από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας  στις 07.15 το πρωί. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη στις 10.00 με Turkish Airlines και άφιξη στις 12.40. Πτήση για Καππαδοκία Συνάντηση των 2 γκρούπ στο αεροδρόμιο της Πόλης και όλοι μαζί αναχωρούμε για Καππαδοκία στις 14.45  με Turkish Airlines και άφιξη στις και άφιξη στις 16.05 ώρα τοπική. Άφιξη στο τοπικό αεροδρόμιο και αρχίζουμε την περιήγησή μας στην Καππαδοκία.  Η περιοχή της Καππαδοκίας είναι ένα εκτενές οροπέδιο, με το υψόμετρο να ξεπερνά τα 1000 μέτρα. Έχει πολλές ηφαιστειακές κορυφές και η παγωμένη λάβα από αρχαίες εκρήξεις έχει λαξευτεί από τις βροχές και τους ανέμους. Χαρίζοντας ένα παραμυθένιο τοπίο με «νεραϊδοκαμινάδες» και ιδιόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Αποτέλεσε αρχικά επαρχία των Χετταίων, για να δεχτεί διαδοχικά την κατάκτηση και επιρροή λαών της Μικράς Ασίας, των Περσών, των Ελλήνων, των Ρωμαίων και των τουρκικών φύλων. Αυτή η πολυπολιτισμική σύμμειξη αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο καθώς ήταν σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού. Από τους Καππαδόκες Πατέρες αναπτύχθηκε η αρχαία χριστιανική θεολογία, πολλοί γνωστοί αρχαίοι και νεότεροι Άγιοι γεννήθηκαν εδώ και υπάρχουν αναρίθμητες αρχαίες εκκλησίες και μονές. Αργότερα, στα χρόνια των Οθωμανών, θα διαδοθεί ο σουφισμός, η μυστικιστική προσέγγιση του Ισλάμ. Σήμερα αποτελεί μοναδικό τουριστικό προορισμό, όπου θα θαυμάσουμε τις λαξευτές και υπόσκαφες κατοικίες, εκκλησίες, φρούρια κ.α., το μεγαλείο του τοπίου, την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη και κουζίνα. Άφιξη στο Προκόπι, την καρδιά της Καππαδοκίας.  Από το λεωφορείο θα πάρουμε μια πρώτη γεύση, από τα παλιά σπίτια και αρχοντικά, μοναδικής ομορφιάς, από την εποχή που ανθούσε εδώ η ελληνική κοινότητα.  Στην διπλανή Σινασό (Mustafapasa) μία πόλη που είχε άλλοτε 5.000 κατοίκους, σχεδόν όλους Έλληνες, θα δούμε τα παλιά αρχοντικά των Ελλήνων καθώς και τις εκκλησίες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την υπόσκαφη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου.  Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
2

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Σήμερα θα αρχίσουμε το οδοιπορικό μας στην ηφαιστειογενή αυτή περιοχή όπου εργάσθηκε η φύση αιώνες για να δημιουργήσει τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν το καταπληκτικό αυτό τοπίο.  Πρώτος σταθμός το χωριό Uchisar με το λαξευμένο κάστρο και την Κοιλάδα των Περιστεριών. Ακολουθεί η κοιλάδα του Κοράματος (Göreme).  Ένα υπαίθριο μουσείο, τους ηφαιστειογενείς κώνους και  λαξευτούς, στα βράχια ναούς.  Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, η Εκκλησία του Μήλου, το παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, η Εκκλησία του Φιδιού, η εκκλησία των Σανδάλων και άλλες. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την κοιλάδα των ‘’νεραϊδοκαμινάδων’’ ή των “νεραϊδένιων καπνοδόχων” που βρίσκεται στο Πασάμπαγ, στην περιοχή Ζέλβε.  Εδώ θα σταματήσουμε για να δούμε τους πιο όμορφους βραχώδεις και ιδιόμορφους σχηματισμούς της Καππαδοκίας.  Περνάμε από την Άβανο, ονομαστή για τα πήλινα χειροτεχνήματα της.  Διαμέσου της κοιλάδας του Άλυ ποταμού, (ο μεγαλύτερος της Μικράς Ασίας) φτάνουμε στην Αραβησσό, αλλοτινή ακμάζουσα κωμόπολη του Ελληνισμού της Καππαδοκίας. Επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Δημητρίου του 1844 και τον λαξευμένο, στον βράχο, Ναό του Αγίου Ιωάννη.  Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, προαιρετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση περιδινούμενων δερβίσηδων (15€).  Δείπνο και διανυκτέρευση.
3

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΑΡΑΣΩΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιφέρεια των Φαράσων, το νοτιοανατολικό και πιο τραχύ κομμάτι της Καππαδοκίας, στις απότομες πλαγιές της οροσειράς του Ταύρου. Καθοδόν σύντομες στάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο/Έβερεκ (Develi), Ζίλα (Zile) με τον Ναό του Άγιου Βασιλείου και το Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου, το Καρατζάορεν (Karacaviran), με το Ναό των Αγίων Κοσμά & Δαμιανού. Φτάνουμε στην κωμόπολη Γιαχίαλη (Yahyali) και συνεχίζουμε με minibus.  Κινούμαστε στο στενό φαράγγι του ποταμού Ζάμαντι, διάσημου για τις διαδρομές rafting.  Σε υψόμετρο 900μέτρων φτάνουμε στα Φάρασα (Camlica), αλλοτινή ελληνόφωνη γλωσσική νησίδα, με την χαρακτηριστική της διάλεκτο.  Πατρίδα δύο σύγχρονων Αγίων, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και του Αγίου Παϊσίου, γεννημένων το 1840 και το 1924 αντίστοιχα.  Η μικρή εκκλησία του χωριού σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Χρόνος ελεύθερος στο μικρό αυτό χωριό και επιστροφή.  Πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο θα περάσουμε από το σπίτι και τον σταύλο πού έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
4

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Πολύ νωρίς το πρωί, προαιρετική πτήση με αερόστατο για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου, πάνω από το ηφαιστειογενές οροπέδιο (200€/άτομο).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και πρωινό. Περνώντας από το καταπράσινο Άκσαράι φθάνουμε στο Χαλβάντερε (Helvadere), την αρχαία Μωκησσό/Νόρα, όπου και σώζεται ο Ναός του Αγίου Νικολάου.  Σημειωτέον ότι κατά μήκος των διαδρομών μας, καθόλη την διάρκεια της ημέρας θα αντικρίζουμε ερειπωμένες εκκλησιές και ξωκλήσια σε απρόσιτα σημεία.  Σε λίγο φτάνουμε στην κοιλάδα της Ιχλάρα με την μοναδική φυσική ομορφιά. Στο φαράγγι του Περιστρέματος που έχει δημιουργήσει ο ποταμός Μελεντίζ, θα επισκεφθούμε τα λαξευμένα στους βράχους, παρεκκλήσια και ασκηταριά.  Συνεχίζουμε για την Καρβάλη.  Εδώ θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Στάση για καφέ στην πλατεία του γραφικού χωριού και στην πορεία, στο Σιβρίχισαρ, θα δούμε την Κόκκινη Εκκλησία.  Ο ναός σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ραδιοχρονολόγησης κατασκευάστηκε επί Ιουστινιανού και είναι ιδιαιτέρως σημαντικός για την εξέλιξη της βυζαντινής ναοδομίας.  Η κάτοψή του αποτελείται από ένα δρομικό καμαροσκέπαστο κλίτος, το οποίο επικοινωνεί προς βορρά με ένα πλάγιο ταφικό κλίτος. Το οκταγωνικό τύμπανο του ναού εδράζεται μέσω τεσσάρων ημιχωνίων (πεταλόμορφων τόξων) επί τεσσάρων πεσών, κατά τρόπο καινοτόμο για την εποχή. Ο ναός εντυπωσιάζει με την κομψότητά του και την εξαιρετικά επιμελημένη τοιχοποιία του, η οποία χαρακτηρίζεται από την τελειότητα προσαρμογής των ισόδομων λίθων, με την χρήση ελάχιστου κονιάματος στους αρμούς.  Ο ναός προ του 1924 ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Παντελεήμονα και κατά μία εκδοχή αποτελούσε το μαυσωλείο του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.  Το βράδυ δεν πρέπει να παραλείψετε ένα πρόγραμμα φολκλορικής μουσικής και χορών, μέσα σε ένα υπόσκαφο στους βράχους, κέντρο διασκέδασης (30€).  Διανυκτέρευση.
5

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΙΓΔΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Θα κατευθυνθούμε στην νότια Καππαδοκία , στα αρχαία Τύανα, πατρίδα του νέο-πυθαγόρειου φιλόσοφου, Απολλώνιου.  Στον αρχαιολογικό χώρο ξεχωρίζουν το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και η Δεξαμενή, ενώ τα μικρότερα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νίγδης.  Στην πόλη της Νίγδης επίσκεψη στον Ναό του Τιμίου Προδρόμου. Σύντομες επισκέψεις στα χωριά Φερτέκι (Fertek) με τον Ναό των Ταξιαρχών (χαρακτηριστικά, στο χωριό αυτό οι Τούρκοι κάτοικοι είναι πρόσφυγες από την Πεντάβρυσο Καστοριάς και μιλούν ελληνικά οι γηραιότεροι!).  Στις ορεινές πλαγιές γύρω από την Νίγδη, διατηρούνται ακόμα χωριά με ναούς και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής.  To Τενεή (Yesilburc), το Αραβάν (Kumluca) με τον Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Νέο Ανταβάλ (Aktas), το Παλιό Ανταβάλ (Andaval) με τον πρόσφατα αποκατεστημένο βυζαντινό Ναό της Αγίας Ελένης, το Ιλοσόν (Kucukkoy) με το Ναό του Άγιου Νικόλαου, το Γούρδουνος (Hamamli), η Τελμισός (Hancerli), η Σαζάλτσα (Taslica), τα Μάνταλα (Balli). Στάση για επίσκεψη στο λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι, του χωριού Γκιουμουσλέρ.  Κατά την επιστροφή μας, προς το ξενοδοχείο στο Προκόπι, θα επισκεφθούμε ένα χώρο επίδειξης παραδοσιακών, μάλλινων και μεταξωτών χαλιών, αντιπροσωπευτικών της λαϊκής τέχνης της Καππαδοκίας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.  
6

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.  Στην Ανακού (Kaymakli) στάση στον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.  Άφιξη στην Μαλακοπή (Derinkuyu) στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων.  Εδώ θα επισκεφθούμε μια υπόγεια πόλη ! Η επίσκεψη μιας υπόγειας πόλης είναι ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία της Καππαδοκίας, καθώς οι υπόγειες αυτές πόλεις έχουν 7-8 πατώματα βάθος που συνδέονται μεταξύ τους με στοές υπόσκαφες στο ηφαιστειογενές πέτρωμα και αποτελούσαν καταφύγιο των κατοίκων κατά την διάρκεια επιδρομών.  Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους. Στο υψίπεδο  της Μαλακοπής, σώζονται ακόμα χωριά με εκκλησίες, σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που εγκατέλειψαν οι Καππαδόκες, μετά την Ανταλλαγή.  Κάποια διατηρούνται σε καλή και άλλα σε χειρότερη κατάσταση.  Ονόματα χωριών, που ξυπνούν μνήμες από ιστορίες προγονών.  Το Μιστί (Konakli) με τον Ναό του Άγιου Βασιλείου, ο Τροχός (Tirhan), η Αξός (Hasakoy), οι Λίμναι (Golcuk), τα Φλοϊτά (Suvermez), τα Σύλατα/Ζίλε (Ozluce), τα Δήλα (Til), το Τσάρκιλι (Carikli) και άλλα μικρότερα χωριά είναι διάσπαρτα στον ορεινή αυτή πεδιάδα. Συνεχίζουμε για την Καισάρεια.  Ενδιάμεσα στάση στο Ιντζέσου (Incesu), στο Ναό του Αγίου Ευσταθίου.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
7

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Πρώτη μας γνωριμία, θα είναι η πόλη της Καισαρείας – πρωτεύουσα της Μεγάλης Καππαδοκίας. Η πόλη είναι γνωστή σε μας, ως πόλη του Αγίου Βασιλείου, του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου, επισκόπου Καισαρείας. Η σημερινή πόλη έχει να επιδείξει αρκετά μνημεία, κατάλοιπα των Βυζαντινών (τα τείχη του Ιουστινιανού), των Σελτζούκων (διάφορα τζαμιά και τύμβους) και των τελευταίων Οθωμανών (κτίσματα του Μιμάρ Σινάν). Ξεκινάμε την περιήγηση μας στα τριγύρω χωριά, με την Μουταλάσκη (Talas), πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου αλλά και του Αριστοτέλη Ωνάση.  Υπήρξε θέρετρο των πλουσίων κατοίκων και διατήρησε τον Ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924.  Εδώ σώζεται και ο Ναός της Παναγίας, σήμερα τζαμί. Συνεχίζουμε για το Αγιρνάς (Agirnas) με τον Ναό του Αγίου Προκόπιου αλλά και το σπίτι-μουσείο του μεγάλου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν.  Ακολούθως, στον Ταξιάρχη (Yanartas) με την Μονή των Ταξιαρχών, το Βεκσέ (Vekse) με τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κερμίρα (Germir) με τους Ναούς της Παναγίας και των  Αγίων Θεοδώρων, το Ταβλοσούν (Tavlusun) με τον Ναό του Αγίου Βασιλείου, τα Στέφανα (Resadiye) με τον Ναό της Παναγίας, το Ζινζίντερε (Zincidere) με την Μονή Τιμίου Προδρόμου και τέλος το Ανδρονίκι (Endurluk) με τον Ναό της Αγίας Τριάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
8

ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.  Λίγος τελευταίος χρόνος στην πλούσια και παραδοσιακή αγορά της Καισάρειας, όπου μπορείτε να βρείτε, το φημισμένο παραδοσιακό παστουρμά και το καραμανλίδικο σουτζουκί.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Ελλάδα. Πτήση προς Κωνσταντινούπολη Συγκέντρωση του γκρούπ στο αεροδρόμιο της Καισαρείας στις 13.00 το πρωί και όλοι μαζί αναχωρούμε για την Πόλη στις 15.00  με Turkish Airlines και άφιξη στις 16.30 ώρα τοπική. Αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη προς Θεσσαλονίκη Πτήση προς Θεσσαλονίκη με Turkish Airlines στις 19.15 με άφιξη στις 20.35. Αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα Πτήση προς Αθήνα με Turkish Airlines στις 19.10 με άφιξη στις 20.40.

Τοποθεσία Περιήγησης

Καππαδοκία

Δίκλινο

890€

Διαφορά Μονόκλινου

+230€

Παιδιά 2-12 ετών έκπτωση 10%

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Review your experience

0.0
Βαθμολογία 0
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο