fbpx
TOP
ταξίδι στην Ινδία

Ταξίδι Χριστουγέννων στην Ινδία

Ταξίδι Χριστουγέννων στην Ινδία

1490€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Ταξίδι Χριστουγέννων στην Ινδία

ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΚΑΖΟΥΡΑΧΟ : Σαφάρι Λεοπάρδαλης στο καταφύγιο Άγριων ζώων της Τζαλάνα – 12 μέρες / 10 νύχτες
Αναχώρηση: 23 Δεκεμβρίου

 

Η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της χώρας το ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, με τις τρομακτικές της αντιθέσεις και τα μνημεία σύμβολα της ιστορικής της διαδρομής. Η Άγκρα, η πόλη της «αποθέωσης» του Μουγκάλ στυλ στην αρχιτεκτονική και φυσικά η Ρομαντική Τζαϊπούρ η «Ροζ Πόλη» των Μαχαραγιάδων και πρωτεύουσα του Ρατζαστάν! Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την «Πνευματική Πρωτεύουσα της Ινδίας», το Βαρανάσι ή Μπεναρές καθώς και το Καζουράχο, γνωστό για τους θεαματικούς ναούς με τις ερωτικές παραστάσεις. Πέντε πόλεις, ένας καμβάς που πάνω τους υφαίνεται ολόκληρη η ιστορία της πιο εντυπωσιακής χώρας της Ασίας!  Ναοί και παλάτια, ταφικά μνημεία και μουσεία, εντυπωσιακές τελετές και μια ζωηρή και έντονη καθημερινότητα μαζί με χρώμα, πολύ χρώμα, και έντονες εικόνες, συνθέτουν ένα καλειδοσκόπιο που όχι απλώς εντυπωσιάζει αλλά σαγηνεύει με τη δύναμή του!

Το ταξίδι όμως αυτό έχει και κάτι παραπάνω!!! Σαφάρι στο καταφύγιο Άγριας ζωής της Τζαλάνα.

Η Ινδία, η χώρα με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα λόγω γεωγραφικής πολυμορφίας φιλοξενεί στα εδάφη της σπάνια ζώα. Το καταφύγιο Άγριας Ζωής της Τζαλάνα προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την λεοπάρδαλη της Τζαϊπούρ καθώς και για άλλα ενδημικά ζώα της περιοχής όπως τσακάλια, ύαινες,  αγριόγατες κ.λπ. Σε αυτό το ταξίδι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτά τα σπάνια ζώα, ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες μας μια σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα βρείτε μόνο στο Mideast !

Μην το χάσετε!!!

 

Το  Ταξίδι Χριστουγέννων στην Ινδία  περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης: με GULF AIR & 2 εσωτερικές πτήσεις, αποφεύγοντας άσκοπες διανυκτερεύσεις και πολύωρες μετακινήσεις στους δύσκολους δρόμους της Ινδίας.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*  με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που αρμόζουν, για άνετη και ασφαλή διαμονή σε χώρες όπως η Ινδία. Τα δείπνα μας είναι μέσα στα ξενοδοχεία προστατεύοντας τον ταξιδιώτη από δυσάρεστες εκπλήξεις.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α και καλύψεις COVID .
 • Δώρο το Εορταστικό Δείπνο της Πρωτοχρονιάς.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Safari Λεοπάρδαλης στο καταφύγιο άγριων ζώων της Τζαλάνα.
 • Η διαδρομή από Βαρανάσι – Καζουράχο γίνεται αεροπορικώς, εξασφαλίζοντας άνεση στο ταξίδι.
 • 2 Διανυκτερεύσεις στην «Πνευματική Πρωτεύουσα» της χώρας, το Βαρανάσι.
 • 1 Διανυκτέρευση στο φημισμένο για τους εμβληματικούς ναούς του Καζουράχο.
 • Επίσκεψη ενός από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής της Τζαϊπούρ, το κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπέρ Φορτ» έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σινχ που έδωσε το όνομά του στην πόλη.
 • Επίσκεψη στην αίθουσα Sheesh Mahal (αίθουσα των κατόπτρων), στο καινούργιο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Ζαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ».
 • Παρακολούθηση τελετής «Αάρτι» στην Τζαϊπούρ.
 • Ξενάγηση στο εντυπωσιακό Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, στο Φρούριο της Άγκρα και επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα.
 • Επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί και στο χωριό Αμπανέρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε ένα υπέροχο «Μπαολί», δηλαδή μία δεξαμενή νερού χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία.
 • Επίσκεψη στην Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα και στον Μπαχαϊστικό Ναό του ΛωτούΕκτενής ξενάγηση στους υπέροχους ναούς του Καζουράχο.
 • Βόλτα με ρίκσο στο Βαρανάσι και παρακολούθηση της βραδινής φαντασμαγορικής τελετής Αάρτι.
 • Ξενάγησή στον αρχαιολογικό χώρο του βουδιστικού Σαρνάθ και στο μουσείο του.
 • Εκτενής ξενάγηση στο Δελχί. Θα δούμε την περίφημη Πύλη της Ινδίας, το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ, το μέρος όπου έγινε η καύση της σορού του Μαχάτμα Γκάντι. Συνεχίζουμε με την επιβλητική Σαχτζαχανμπάντ, με το Κόκκινο Φρούριο, έδρα κάποτε των Μουγκάλ Αυτοκρατόρων, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο τζαμί της Ινδίας το διάσημο Τζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής) και φυσικά το υπέροχο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Χουμαγιούν.
 • Δώρο το Εορταστικό Δείπνο της Πρωτοχρονιάς.
 • Έλληνας έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός, γνώστης της ινδικής κουλτούρας.

 

Το  Ταξίδι Χριστουγέννων στην Ινδία  δεν περιλαμβάνει:
 • Βίζα εισόδου στη χώρα, περίπου 35€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

23/12     Αθήνα – Μπαχρέιν          11:20-18:15

23/12     Μπαχρέιν – Δελχί            22:30-04:50

03/01     Δελχί – Μπαχρέιν            05:40-08:00

03/01     Μπαχρέιν – Αθήνα          09:35-13:30

 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Δίκλινο – HB

1490

Μονόκλινο – HB

+640€

 • Οι τιμές αφορούν κόστος ανά άτομο .
 • Βίζα εισόδου στη χώρα, περίπου 35€ .
 • Φόροι / Είσοδοι 840€ .

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες σε αυτό.
 • Σκαναρισμένο αρχείο του διαβατηρίου σας (μορφή PDF 10-300 KB) και
 • μία (1) σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου (μορφή JPEG 10 KB-1 MB διαστάσεων 350Χ350 pixels) σε άσπρο φόντο.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη.

 

 

Ισχύουν   Όροι  &  Προϋποθέσεις Συμμετοχής

 • Code
  3C
 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Βιώσιμο κατάλυμα - Sustainable
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

Ημέρα 1η (23 Δεκεμβρίου): Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  
2

Ημέρα 2η (24 Δεκεμβρίου): Δελχί

Άφιξη στο Δελχί και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας ένα αναζωογονητικό πρωινό. Λέγοντας: Σουπραμπχάτ” -  “καλημέρα σας” θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το παλαιό και νέο Δελχί. Δύο συνεχόμενες γεωγραφικά πόλεις, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Μια πόλη μοναδική, που κουβαλά την ιστορία χιλιάδων ετών, κοιτίδα θρησκευτικών δογμάτων, φιλοσοφικών στοχασμών, μια πόλη γεμάτη χρώματα και αρώματα, μοναδική και απλά υπέροχη. Στο παλαιό Δελχί οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Αδιάβατοι δρόμοι με ένα πολύχρωμο πλήθος να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, ρίκσο, αγελάδες, ποδήλατα και ατελείωτα κορναρίσματα. Κάπου ανάμεσά τους και εμείς, να κάνουμε βόλτα στο chandni chowk, την αγορά της πόλης, εντυπωσιασμένοι από το πολύβουο μελίσσι γύρω μας. Συνεχίζουμε για το μεγάλο Τζαμί, έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας, κατασκευασμένο από κόκκινο ψαμμίτη και λευκό μάρμαρο, το οποίο δεσπόζει στον λόφο της περιοχής και ξεχωρίζει για το μέγεθός του καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25.000 άτομα. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, όπου πρωταγωνιστεί η Πύλη της Λαχόρης. Εκεί στις 15/08/1947 υψώθηκε η σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας και κάθε χρόνο την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός της χώρας εκφωνεί τον καθιερωμένο λόγο. Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, δεσπόζει ο ναός των Σιχ, της μονοθεϊστικής θρησκείας που ξεκίνησε τον 15ο αιώνα με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ. Συνεχίζουμε για το Νέο Δελχί, σε απόσταση 8 χλμ. νότια από την παλιά πρωτεύουσα της Ινδίας. Αν και η απόφαση της ίδρυσης της νέας αυτής πόλης ανάγεται στο 1912, η ανέγερσή της ολοκληρώθηκε το 1929. Το Νέο Δελχί είναι μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, όπου τα μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια διαδέχονται τα ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων που έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους εκεί. Εντυπωσιαζόμαστε από το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, τις λεωφόρους των Πρεσβειών, και την Πύλη της Ινδίας, χτισμένη προς τιμήν των Ινδών στρατιωτών που έπεσαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ και θα επισκεφτούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν, του 2ου στη σειρά ηγέτη της δυναστείας των Μουγκάλ. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας, επισκεπτόμενοι το Rajghat, σημείο όπου καίει η άσβεστη φλόγα στην μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι. “Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει”, θρυλική έκφραση του Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) η διδασκαλία του οποίου επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καθιερωθεί σαν ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του 20ού αιώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3

Ημέρα 3η (25 Δεκεμβρίου): Δελχί – Τζαϊπούρ

Ξεκούραστοι και μετά από ένα αναζωογονητικό πρωινό μεταφερόμαστε οδικώς στην υπέροχη ροζ πόλη, τη Τζαϊπούρ όπου και φτάνουμε νωρίς το απόγευμα. Η πορεία της διαδρομής, περνώντας από πόλεις και χωριά, ατελείωτα παζάρια αλλά και μεγάλους αυτοκινητόδρομους, μας γνωρίζει διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της περιοχής. Η πόλη Τζαϊπούρ, είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν στην Ινδία. Ιδρύθηκε το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ από τον οποίο πήρε το όνομα η πόλη. Ο χαρακτηρισμός της πόλης ως η Ροζ πόλη οφείλεται στο ροδαλό χρώμα που είναι βαμμένα τα κτήρια, στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
4

Ημέρα 4η (26 Δεκεμβρίου): Τζαϊπούρ

“ Κε  σανντααρ ντιν Χε ατζ “ =Τι υπέροχη ημέρα η σημερινή” : Πρωινό ξύπνημα και στη συνέχεια οδηγούμαστε στο Φρούριο Άμπερ, 11 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης. Χτισμένο από τον Raja Man Singh, δεσπόζει πάνω στον λόφο, εκεί όπου οι rajput πολεμιστές, εγκαθίδρυσαν την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή του Ρατζαστάν. Ανηφορίζουμε στο κάστρο με τους ελέφαντες και αντικρίζουμε την πύλη της Ανατολής, την αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων, των ιδιωτικών ακροάσεων, το υπέροχο sheesh mahal, και τα διαμερίσματα των γυναικών και παλλακίδων του μαχαραγιά. Κατηφορίζοντας από το Amber Fort, σταματούμε να φωτογραφήσουμε το υπέροχο Jal Mahal, παλάτι της λίμνης. Στη συνέχεια εισερχόμαστε στο συγκρότημα του παλατιού της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Jai Singh II to 1729. Φωτογραφικό υλικό, έπιπλα εποχής, ενδύματα και προσωπικά αντικείμενα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Το πενταόροφο κτίριο Hawa Mahal (παλάτι των ανέμων) δεσπόζει στην περιοχή. Χτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας με σκοπό να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην αγορά μέσα από τα μικρά παραθυράκια και να μην γίνονται ορατές. Η επίσκεψή μας στο αστεροσκοπείο Jantar Mantar, θα μας εντυπωσιάσει και θα αντιληφθούμε την προσπάθεια που κατέβαλε ο Jai Singh II να μετρήσει με ακρίβεια το χρόνο. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με μία βόλτα με τα παραδοσιακά ποδήλατα «ρίκσο». Δείπνο και διανυκτέρευση.
5

Ημέρα 5η (27 Δεκεμβρίου): Τζαϊπούρ – Σαφάρι στη Τζαλάνα

Σήμερα μας περιμένει μία ξεχωριστή ημέρα! Σε απόσταση περίπου μίας ώρας από την Τζαϊπούρ, απλώνεται το φημισμένο καταφύγιο άγριας Πανίδας Τζαλάνα. Στο σημερινό σαφάρι, μέσα από τα 4x4 οχήματά μας θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την άγρια ζωή της χώρας και εάν είμαστε τυχεροί, να θαυμάσουμε από απόσταση αναπνοής την λεοπάρδαλη της Ινδίας. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη θρησκευτική τελετή Αάρτι, ομαδική προσευχή στο κεντρικό ινδουιστικό τέμπλο το οποίο και δεσπόζει στο ανακτορικό συγκρότημα της πόλης. Η πολυχρωμία του πλήθους, η θρησκευτική ευλάβεια και το πλήθος των ασμάτων θα μας εντυπωσιάσουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6

Ημέρα 6η (28 Δεκεμβρίου): Τζαϊπούρ – Άγκρα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Άγκρα. Πρώτη στάση στην πορεία της διαδρομής μας το χωριό Αμπανέρι, 95 χλμ. ανατολικά της Τζαϊπούρ. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει μια εκπληκτική δεξαμενή νερού του 11ου αιώνα, κτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Φατεχπούρ Σίκρι, την υπέροχη αυτή καστροπολιτεία που δημιούργησε ο Άκμπαρ το 1569, φτιαγμένη από ροζ ψαμμίτη. Η πόλη λειτούργησε μόνο 14 χρόνια και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Η περσική ισλαμική αρχιτεκτονική συνδυασμένη με την ινδική παράδοση μας έχει αφήσει ένα κτιριακό συγκρότημα μιας απαράμιλλης ηγεμονικής πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Άγκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7

Ημέρα 7η (29 Δεκεμβρίου): Άγκρα

“Νάμαστε” =“καλωσήλθατε”  : Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά με το εντυπωσιακό μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Χιλιάδες τεχνίτες εργάστηκαν για 22 χρόνια ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το υπέροχο μνημείο αγάπης. Η αρχιτεκτονική του αρτιότητα, οι καταπληκτικές εγχαράξεις με την τεχνική της pietra dura και οι ένθετες διακοσμήσεις μας εκπλήσσουν. Η πορεία μας στα βάθη των χρόνων, αυτών της μουσουλμανικής κυριαρχίας των Μουγκάλ δυναστειών στην Ινδία, συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο φρούριο της Άγκρα. “Σούνταρ σάμα”  “υπέροχη θέα”, αναφωνούμε ανηφορίζοντας στο κάστρο, εκεί όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό συγκρότημα παλατιών που στέγασε τους αυτοκράτορες Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Το υπέροχο κόκκινο φρούριο περιβάλλεται από διπλά τείχη με τάφρο και αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές δημιουργώντας μια καστροπολιτεία. Η ξενάγηση της πόλης της Άγκρα συνεχίζεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Γιαμούνα, επισκεπτόμενοι το μαυσωλείο Itmad Ud Daulah, δημιουργημένο από τη Nur Jahan, προς τιμή του πατέρα της. Το μαυσωλείο αποτελεί πρότυπο για τη δημιουργία του Ταζ Μαχάλ και σηματοδοτεί την μετάβαση από την πρώιμη στην κύρια περίοδο της ταφικής αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8

Ημέρα 8η (30 Δεκεμβρίου): Άγκρα – Τζανσί – Όρτσα – Καζουράχο

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκρα για να επιβιβαστούμε στο τρένο με κατεύθυνση το Τζανσί και από εκεί οδικώς για την Όρτσα, βόρεια περιοχή του κρατιδίου Madya Pradesh. Κάστρα, ινδουιστικοί ναοί, κήποι και δεξαμενές συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα μιας άλλης εποχής, αυτήν των Rajput πολεμιστών. Μετά την ξενάγηση μεταφορά οδικώς στο Καζουράχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
9

Ημέρα 9η (31 Δεκεμβρίου): Καζουράχο – Βαρανάσι

Τα περίφημα ερωτικά ανάγλυφα που κοσμούν τους ναούς του Καζουράχο αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελείται από 25 σήμερα σωζόμενους ναούς, από τους 84 που αριθμούσε η περιοχή την περίοδο των Chandela μεταξύ του 9ου και 11ου αιώνα. Οι ναοί του Καζουράχο, έξοχα δείγματα ινδο-άρειας αρχιτεκτονικής, χωρίζονται σε δύο ομάδες: τους δυτικούς (ταντρικοί - ινδουιστικοί) και τους ανατολικούς (Τζαινιστικοί). Αισθησιακές μορφές, περίτεχνες ακροβασίες, ερωτικές περιπτύξεις με πολλαπλές ερωτικές στάσεις μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη σε ένα μοναδικά γαλήνιο τοπίο. Αφού ξεναγηθούμε στο χώρο, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Βαρανάσι. Το Βαρανάσι ή Μπενάρες είναι το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο των ινδουιστών. Είναι πασίγνωστη η πόλη για τα ghats, τα μεγάλα πέτρινα σκαλοπάτια στις όχθες του Γάγγη, όπου γίνονται οι αποτεφρώσεις των νεκρών. Σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση όποιος αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι και σκορπίζεται η στάχτη του στον Γάγγη απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Η μέρα μας θα κλείσει στις όχθες του Γάγγη, όπου και θα παρακολουθήσουμε τη φαντασμαγορική τελετή Αάρτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το εορταστικό μας δείπνο - δώρο - και την έλευση του Νέου Έτους. Καλή Χρονιά!
10

Ημέρα 10η (01 Ιανουαρίου): Βαρανάσι

Η πρωινή μας βαρκάδα στο Γάγγη, υπό τους ήχους των ψαλμωδιών Μαντράς από τους ντόπιους και των χτύπων της καμπάνας από τους κοντινούς ναούς, μας εισάγει στην τοπική μυστικιστική ατμόσφαιρα. Πρόκειται  μία μοναδική εμπειρία που χαράσσεται στη μνήμη μας ανεξίτηλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και αργότερα ξεκινούμε την ξενάγησή στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή του Sarnath, όπου o Gautama Buddha, εκφώνησε το πρώτο του κήρυγμα το 528 π.Χ. και “έθεσε σε κίνηση τον τροχό του Dharma”. Γι’ αυτό το λόγο η περιοχή θεωρείται ένα από τα τέσσερα ιερά σημεία προσκυνήματος των βουδιστών. Αφού ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει η μεγάλη στούπα, θα μεταβούμε στο αρχαιολογικό μουσείο για να θαυμάσουμε, ανάμεσα στα άλλα εκθέματά του το πιο διάσημο, την περίφημη Στήλη του Ashoka.
11

Ημέρα 11η (02 Ιανουαρίου): Βαρανάσι – Δελχί

Χαλαρό πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Δελχί. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για τις τελευταίες μας βόλτες στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
12

Ημέρα 12η (03 Ιανουαρίου): Δελχί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ευχή και προσδοκία μας  “να ξανάρθουμε”!

Τοποθεσία Περιήγησης

Δελχί
Άγκρα
Τζαϊπούρ
Βαρανάσι

Δίκλινο - HB

1490

Μονόκλινο - HB

+640€

 • Οι τιμές αφορούν κόστος ανά άτομο .
 • Βίζα εισόδου στη χώρα, περίπου 35€ .
 • Φόροι / Είσοδοι 840€ .
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο