fbpx
TOP
Image Alt

28η Οκτωβρίου στη Ρώμη: Η Αιώνια Πόλη

28η Οκτωβρίου στη Ρώμη: Η Αιώνια Πόλη

από 585€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
28η Οκτωβρίου στη Ρώμη: Η Αιώνια Πόλη

Ρώμη, η Αιώνια πόλη. Γοητευτική, ξεχωριστή, ασύγκριτη, ανυπέρβλητη και αξεπέραστη. Μια πόλη με πλούσια και εντυπωσιακή ιστορία, με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και μιας λάμψης που μέχρι και σήμερα καταφέρνει να γοητεύει τον επισκέπτη. Το σπουδαίο ρωμαϊκό παρελθόν της, τα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά της στοιχεία και κυρίως ο μπαρόκ χαρακτήρας που οι Πάπες έδωσαν, στις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, στα επιβλητικά μέγαρα, στις υπέροχες πλατείες και στα κομψά και περίτεχνα σιντριβάνια, προσκαλούν και μαγνητίζουν τους επισκέπτες. Ο Άγιος Πέτρος- εκτός από θρησκευτικό κέντρο- με τα έργα τέχνης που φιλοξενεί, όπως βέβαια και τα αναρίθμητα που βρίσκονται στα μουσεία του Βατικανού και στα υπόλοιπα μουσεία, ολοκληρώνουν την πολυσύνθετη εικόνα, της μοναδικής αυτής ιστορικής και καλλιτεχνικής πόλης. Αλλά και η κουζίνα της, με τα διάσημα πιάτα και εδέσματα, ο καφές εσπρέσο ή ο καπουτσίνο, αλλά και τα γευστικά γλυκά και παγωτά της, προσθέτουν στην γοητεία αυτής της πόλης. Μια πόλη που πρέπει να την επισκεφθείς, να τη γνωρίσεις, να τη θαυμάσεις, να τη ζήσεις και να την ευχαριστηθείς, όσο περισσότερο γίνεται. Μια πόλη που σε περιμένει. Εξ’ άλλου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη…

Αναχώρηση:

28/10, 4 ημέρες / 3 νύχτες

Αναχώρηση από Αθήνα: €585 (Με Φόρους)

Αναχώρηση από Θες/νίκη: Κατόπιν Ζήτησης

Αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιήτικό εμβολιασμού
Το ταξιδιωτικό πακέτο 28η Οκτωβρίου στη Ρώμη: Η Αιώνια Πόλη περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Sky Express με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένo ξενοδοχείo 4 αστέρων.
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός.
 • Τοπικοί ξεναγοί για ξενάγηση την 1η μέρα στην Ρώμη και στο Βατικανό.
 • Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking.
 • Ασφάλεια Covid-19, αστικής ευθύνης, ατυχημάτων και ασθενείας και Φ.Π.Α.
 • Φ.Π.Α.
Το ταξιδιωτικό πακέτο 28η Οκτωβρίου στη Ρώμη: Η Αιώνια Πόλη δεν περιλαμβάνει:
 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαία θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται.
 • Σε κάποιους επισκεπτόμενους χώρους απαιτείται χρήση ακουστικών με κόστος €2.
 • Γεύματα εντός και εκτός ξενοδοχείου.
 • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
 • Δημοτικός Φόρος πληρωτέος απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο (σύνολο €18).
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά

Σημειώσεις:

 • Καλό παπούτσι για περπάτημα καθημερινά και ένα καπελάκι για τον ήλιο.
 • Υποχρεωτική ταυτότητα ή διαβατήριο για τα μειωμένα/δωρεάν εισιτήρια για τους πολιτες της ΕΕ.
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

Τιμές Εισιτηρίων:   

 • Μουσεία Βατικανού: €30 (εισιτήριο + προκράτηση + ακουστικά στα μουσεία + ακουστικά για τον Άγιο Πέτρο). Όσοι ενδιαφέρονται για την ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού, θα πρέπει να το δηλώσουν 15 ημέρες πριν, για την έγκαιρη προαγορά των εισιτηρίων από το γραφείο. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν είναι εγγυημένη η εύρεση εισιτηρίων.
 • Κατακόμβες: €8 κανονικό. Κάτω από 6 ετών δωρεάν, 7-16 ετών €5. Οι κατακόμβες έχουν σταθερή θερμοκρασία 16 βαθμούς και υψηλή υγρασία. Δεν συνιστώνται για τους κλειστοφοβικούς.

Σημείωση: Κάποιες φορές που φιλοξενούνται  περιοδικές εκθέσεις εντός των επισκέψιμων χώρων, το κόστος του εισιτήριου  ανεβαίνει  €3-€5.

Σημείωση: Τα ωράρια και οι τιμές ισχύουν γενικά ως έχουν. Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα κάποιας αλλαγής.

Σημείωση: Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από αυτό.

 

Ταξιδιωτική Ασφάλιση:  

1) Ακυρωτικές Δαπάνες λόγω Covid

Σε περίπτωση που ταξιδιώτης νοσήσει από Covid ενώ έχει προγραμματισμένο οργανωμένο ταξίδι με group, θα καλυφθεί και θα αποζημιωθεί για το ποσό των ακυρωτικών δαπανών του σχεδίου που είχε το γραφείο σας επιλέξει.
Θα καλύπτονται και ως Α’ βαθμού συγγενείς, αρκεί να ήταν προγραμματισμένο και αυτοί να ταξιδέψουν, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ταξιδιωτών.
Η επέκταση ακυρωτικών για τον Covid είναι σχετικά περιορισμένη (π.χ. δεν ισχύει ο Β’ βαθμού συγγενής) και δεν καλύπτονται έξοδα ξενοδοχείου καραντίνας).
Περιπτώσεις ακυρωτικών από άλλα αίτια θα αποζημιώνονται, με τις συνήθεις διαδικασίες ως ίσχυε.

Λοιπές προϋποθέσεις της κάλυψης και εξαιρέσεις
α) Για την αποζημίωση, εκτός των προσωπικών στοιχείων (ΑΦΜ/ Διεύθυνση/ Ταυτότητα/ ΙΒΑΝ κλπ), χρειάζεται η προώθηση του test PCR που να πιστοποιεί την νόσηση από Covid από το διαγνωστικό κέντρο που έκανε την εξέταση.
Όταν θα υπάρχει απαίτηση, θα συμπληρώνεται υποχρεωτικά και το έντυπο συναίνεσης προσωπικών δεδομένων για τη λήψη των εξετάσεων.
β) Η λήξη της καραντίνας, στην οποία θα τεθεί ο υποψήφιος ταξιδιώτης, θα πρέπει να υπερβαίνει την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιώτη που ασθένησε.
Η διάρκεια της καραντίνας που θα εφαρμοσθεί ως μέτρο, θα είναι αυτή που εκάστοτε ορίζεται από την αρμόδια αρχή. ( ΕΟΔΥ), πχ 10 ή 14 ημέρες.

Δίνουμε ένα παράδειγμα :
Προγραμματισμένο ταξίδι 1.7.21
Χρονικό όριο καραντίνας λόγω Covid : 10 ημέρες
Θετικό test 25/06/21 Καλύπτεται
Θετικό test 20/06/21 δεν καλύπτεται
γ) Για να ισχύει η κάλυψη ακυρωτικών, θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους ταξιδιώτες του Group (και όλων των group) και όχι μεμονωμένα κατ’ επιλογή.
δ) Η αποζημίωση ακυρωτικών από Covid (αλλά και γενικά), θα πρέπει πλέον να αποδίδεται απ’ ευθείας στον ταξιδιώτη, βάσει νέας νομοθεσίας.
ε) Δεν θα ισχύει η κάλυψη των ακυρωτικών δαπανών αν πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση τεθεί σε καραντίνα/ lockdown η περιοχή ή χώρα της αναχώρησης (Ελλάδα) καθώς και η περιοχή ή η χώρα ή οι χώρες άφιξης.
ζ) Η λίστα με τα άτομα που ταξιδεύουν θα πρέπει να αποστέλλεται με mail 72 ώρες πριν την αναχώρηση και όχι ως την ημέρα της αναχώρησης ως γνωρίζατε.

2) Λοιπές καλύψεις ταξιδιωτικής ασφάλισης λόγω Covid που θα εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αν ένας ταξιδιώτης νοσήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από Covid , τότε θα καλυφθεί σύμφωνα με τα όρια του σχεδίου που θα επιλέξετε για το σύνολο των παροχών και για τα έξοδα επαναπατρισμού και μέχρι το σύνολο των ισχυόντων ορίων.

Ειδικές Εξαιρέσεις
Δεν θα ισχύει η κάλυψη ταξιδιωτικής ασφάλισης λόγω Covid για τις εξής περιπτώσεις:
α) Κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο καραντίνας που θα τεθεί ο ταξιδιώτης.
β) Δεν θα καλύπτονται έξοδα επίσπευσης ή αναγκαίας παράτασης του ταξιδιού, αν στη χώρα που βρίσκεται ο ταξιδιώτης εφαρμοστεί ξαφνικό lockdown, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού.
γ) Δεν θα καλύπτονται ακυρωτικά αν πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση επιβληθεί lockdown στη χώρα προορισμού ή στην Ελλάδα και η ίδια εξαίρεση ισχύει αν δεν μπορεί να επιστρέψει ο ταξιδιώτης στην Ελλάδα, λόγω τοπικών μέτρων.

Τα αναφερόμενα ασφάλιστρα είναι με το επασφάλιστρο Covid, διότι θεωρούμε ότι μέχρι να λήξει αυτή η παγκόσμια ανησυχία, ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς Covid δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον να προταθεί.

Αν παρεμπιπτόντως, υπάρχει γραφείο που επιθυμεί το σχέδιο καλύψεων να ισχύει χωρίς Covid, θα του δώσουμε τα ασφάλιστρα τα οποία κατά προσέγγιση θα είναι όπως ίσχυαν στο παρελθόν με μια μικρή προσαύξηση.
Επίσης, αν λήξει η ανάγκη της επέκτασης covid, με πρόσθετη πράξη τα ασφάλιστρα θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα.

Για γραφεία που επιθυμούν να συνάψουν ετήσιο ασφαλιστήριο με ελάχιστα μικτά ασφάλιστρα άνω των 3.000€, θα δίνεται το δικαίωμα επιστροφής ασφαλίστρων 10%, λόγω καλού αποτελέσματος (με όριο δείκτη ζημιών 20%) και με προϋπόθεση την ανανέωση του ασφαλιστηρίου.

 • Προορισμός
 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ημιδιατροφή
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

1η Ημέρα: (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΡΩΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Ρώμη με την Sky Express (GQ820) στις 10.20 και άφιξη στη Ρώμη στις 11.20 ώρα τοπική. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Η ξενάγηση ξεκινάει από το αμφιθέατρο των Φλάβιων, δηλαδή το διάσημο Κολοσσαίο. Το τεράστιο μέγεθος του, αδιάψευστη μαρτυρία του μεγαλείου αλλά και της βαρβαρότητας της αρχαίας Ρώμης. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την οδό των αυτοκρατορικών αγορών με κατεύθυνση τον λόφο του Καπιτωλίου. Σε αυτήν τη διαδρομή μπορούμε να γνωρίσουμε, βλέποντας τα σημερινά ερείπια των Ρωμαϊκών και Αυτοκρατορικών αγορών, το εμπορικό, διοικητικό, πολιτικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης. Πάνω απ' τον λόφο του Καπιτωλίου εξαιρετική η θέα προς την ρωμαϊκή αγορά και αριστουργηματική η πλατεία του, πλαισιωμένη από το Δημαρχείο, τα δύο κτήρια των Μουσείων του Καπιτωλίου, την σκάλα και το έφιππο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου. Η ομορφιά της πλατείας οφείλεται στον σχεδιασμό και στις δημιουργικές παρεμβάσεις της ιδιοφυίας του Μιχαήλ Αγγέλου. Πολύ κοντά βρίσκεται και η κεντρική κομβική πλατεία της Ρώμης η Πιάτσα Βενέτσια, η οποία παίρνει το όνομά της από το βενετσιάνικο μέγαρο του 15ου αιώνα που υπάρχει σ ‘αυτήν, κυβερνητική έδρα για δύο περίπου δεκαετίες του Μουσολίνι. Στην πλατεία υπάρχει το τεράστιο και εντυπωσιακό μαρμάρινο Μνημείο της Πατρίδας ή Βιττοριάνο, αφιερωμένο στην Ένωση της Ιταλίας και στον πρώτο της βασιλιά Βίκτωρα Εμμανουήλ τον β’. Συνεχίζοντας μέσα από στενά, φθάνουμε μπροστά από το διασημότερο σιντριβάνι της Ρώμης την ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα κέρμα, μια ευχή και πολλές φωτογραφίες. Στην συνέχεια διασχίζοντας κάθετα την βία ντελ Κόρσο, κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης, συναντάμε την Πιάτσα Κολόνα, με την μεγάλη θριαμβική στήλη και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Δίπλα είναι και η Πιάτσα ντι Πιέτρα με τον ναό του Αδριανού. Λίγο πιο κάτω τα στενά μας οδηγούν στην Πιάτσα Ροτόντα και στο υπέροχο Πάνθεον, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, παγωτό, φαγητό, κ.λ.π. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Αργότερα όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον συνοδό της εκδρομής, για μια βραδινή έξοδο στις όμορφες πλατείες της πόλης. Η έξοδος θα γίνει με τα πόδια ή κατά περίπτωση χρησιμοποιώντας κάποιο δημόσιο μέσο με κατ’ ιδίαν έξοδα. Διανυκτέρευση. Σημείωση: Προτεινόμενα τυπικά ρωμαϊκά πιάτα: Μπουκατίνι αλ αματριτσιάνα, σπαγγέτι καρμπονάρα, ριγκατόνι αλα γκρίτσια (ορφανή από αυγό καρμπονάρα), τοναρέλι κάτσιο ε πέπε (φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα λειωμένου πρόβειου τυριού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι), κόντα αλα βατσινάρα (βοδινή ουρά σε κόκκινη σάλτσα), σαλτιμπόκα αλα ρομάνα (λεπτή μοσχαρίσια μπριζόλα με προσούτο), καρτσιόφι αλα τζιουντία (τηγανιτές αγκινάρες). Τοπικό κρασί από Φρασκάτι ή από Καστέλι Ρομάνι.
2

2η Ημέρα: ΒΑΤΙΚΑΝΟ / ΜΟΥΣΕΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την πόλη κράτος του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα Μουσεία του, τα οποία περιλαμβάνουν εξαιρετικές και πλούσιες συλλογές αρχαίων και αναγεννησιακών έργων τέχνης. Διασχίζοντας τις στοές και τις αίθουσες με την πλειάδα των αγαλμάτων και εκθεμάτων, τους εντυπωσιακούς τοιχοτάπητες και τις αίθουσες με τις νωπογραφίες του θεϊκού ζωγράφου Ραφαήλ, θα οδηγηθούμε στην Καπέλα Σιξτίνα, που είναι το ιδιωτικό παρεκκλήσι των παπών. Εδώ θα θαυμάσουμε τούς παράλληλους βίους του Χριστού και του Μωυσή, δημιουργία των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης όπως Μποτιτσέλι, Περουτζίνο κ.ά. Κυρίως όμως θα μαγευτούμε με την ανυπέρβλητη Δημιουργία αλλά και την Τελική Κρίση του Μιχαήλ Αγγέλου, που βρίσκονται στην οροφή και πίσω από την Αγία Τράπεζα αντίστοιχα. Από εκεί θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη πατριαρχική βασιλική του Αγίου Πέτρου, που είναι χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αποστόλου. Ανάμεσα στα άλλα θα θαυμάσουμε την Πιετά του Μιχαήλ Αγγέλου, το κιβώριο του Μπερνίνι και την πλούσια διακόσμηση από μάρμαρα, αγάλματα και ψηφιδωτά. Βγαίνοντας από την εκκλησία θα βρεθούμε στην μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία της, την οποία αγκαλιάζει η ελλειπτική τετραπλή κιονοστοιχία, η οποία είναι στολισμένη στη κορυφή της με αγάλματα Αγίων, έργο του μεγάλου μαέστρου της τέχνης του μπαρόκ, Τζιανλορέντζο Μπερνίνι. Την πλατεία στολίζουν ακόμα δύο σιντριβάνια και ο μεγάλος αιγυπτιακός οβελίσκος. Μετά την ξενάγηση επιστροφή στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Αργά το απόγευμα όσοι επιθυμούν, μπορούν να ακολουθήσουν τον συνοδό, για μια νέα έξοδο και επίσκεψη σε κάποια άλλη όμορφη γωνιά της πόλης. Διανυκτέρευση.
3

3η Ημέρα: ΡΩΜΗ / ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σήμερα η μέρα είναι ελεύθερη για να γνωρίσετε και να απολαύσετε τη Ρώμη με προσωπικό τρόπο, ακολουθώντας ίσως κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις μας.  
 • Επίσκεψη στην Γκαλερία Μποργκέζε με είσοδο σε κάποιο από τα παρακάτω ωράρια και με δικαίωμα παραμονής συνολικά  δύο ώρες: ( 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 και  00. Δευτέρα κλειστή. Υποχρεωτική  προκράτηση με επί πλέον  €2 επί του εισιτηρίου:  €13 κανονικό, 18-25 ετών €2,  κάτω από 18 ετών δωρεάν. Προκράτηση και προαγορά εισιτηρίου από www.galleriaborghese.beniculturali.it.
 • Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου (με υποχρεωτική προαγορά εισιτηρίου: €16 κανονικό, 18 – 25 ετών €2, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
Το απλό ισχύει για 24 ώρες και ισχύει για μία είσοδο στο Κολοσσαίο  στο 1ο και 2ο επίπεδο, χωρίς το επίπεδο της αρένας και την υπόγεια διαδρομή και για μία είσοδο στον Παλατιανό λόφο και τις Ρωμαϊκές Αγορές. Το FULL EXPERIENCE SOTTERRANEI E ARENA κοστίζει €22, καλύπτει όλα τα ανωτέρω και επιπλέον το εξωτερικό της οικίας του Αυγούστου, το ναό του Ρωμύλου, το Παλατιανό μουσείο στο πρώτο επίπεδο και τις πιθανές εκθέσεις. Το side για προαγορά είναι www.parcocolosseo.it.  
 • Επίσκεψη στο κάστρο του Σαντ’ Άντζελο (09.00 – 19.30. Εισιτήρια με προαγορά με €1 Ευρώ επί πλέον στο www.castelsantangelo.com. €15 κανονικό, 18-25 ετών €2, κάτω από 18 ετών δωρεάν.
 
 • Επίσκεψη με είσοδο δωρεάν στις άλλες τρεις μεγάλες Πατριαρχικές, μεγαλοπρεπείς βασιλικές εκκλησίες του Αγίου Ιωάννου του Λαθερανού (07.00 – 18.30) με την Αγία Σκάλα (09.00 – 13.00 & 15.00 – 18.00) και το Βαπτιστήριο (07.00 – 12.30 & 16.00 - 19.00), την Σάντα Μαρία Ματζιόρε(07.00 – 18.30) και τον Άγιο Παύλο εκτός των τειχών (07.00 - 18.30).
 
 • Επίσης επίσκεψη στη Σάντα Μαρία ντελ Πόπολο (07.30 – 12.30 & 16.00 – 19.00 από Δευτέρα έως και Σάββατο), στον Άγιο Αυγουστίνο (07.30 -12.00 & 16.00 – 19.30) και στον Άγιο Λουίτζι ντεϊ Φραντσέζι (10.00 – 12.30 & 15.00 -19.00. Κλειστή Πέμπτη απόγευμα).
  Στις τελευταίες τρεις εκκλησίες, βρίσκονται έργα του Καραβάτζιο, Σανσοβίνο, Ραφαέλο, Μπερνίνι, Πιντουρίκιο, αλλά και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών(οι εκκλησίες αυτές είναι επισκέψιμες δωρεάν). Είναι αυτονόητο μια ωραία βόλτα στις πλατείες, στους  δρόμους και τα στενά, στο πάρκο της βίλας Μποργκέζε και βέβαια στις πλούσιες αγορές της πόλης.
4

4η Ημέρα: ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 08.00 για τις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου ή της Αγίας Δομιτίλλας ανάλογα και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα. Οι κατακόμβες, φτιαγμένες έξω από τον ιστό της πόλης, είναι υπόγειες στοές, με μεγάλο συνολικό μήκος και σε διάφορα επίπεδα, οι οποίες για αιώνες χρησιμοποιήθηκαν από τους εβραίους αλλά κυρίως από τους χριστιανούς για τον ενταφιασμό των νεκρών τους. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Μετά την ξεχωριστή αυτή εμπειρία αναχώρηση για το Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με Sky Express (GQ821), στις 13.10 τοπική ώρα και άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 16.00. Τέλος εκδρομής.

Τοποθεσία Περιήγησης

Ρώμη

Δίκλινο δωμάτιο

€585 (Με Φόρους) / άτομο

Διαφορά Μονόκλινου +€150
αναχωρήσεις από Αθήνα

Review your experience

0.0
Βαθμολογία 0
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο