fbpx
TOP
india

Ταξίδι στην Ινδία – Λαντάκ Κασμίρ – Φέστιβαλ Χέμις – 12 μέρες

Ταξίδι στην Ινδία – Λαντάκ Κασμίρ – Φέστιβαλ Χέμις – 12 μέρες

από 1950€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
Ταξίδι στην Ινδία – Λαντάκ Κασμίρ – Φέστιβαλ Χέμις – 12 μέρες
Αναχωρήσεις  :  5 & 15 Ιουλίου 

Πολύχρωμοι Βούδες και ψυχεδελικά μαντάλα στην πιο εντυπωσιακή βουδιστική γιορτή!

Έντονα χρώματα, φαντασμαγορικές φορεσιές, αινιγματικές μάσκες, θυμιατά, τελετουργικά αντικείμενα, κύμβαλα και τύμπανα σαν μεγάλα ταψιά, πνευστά και ψυχεδελικοί χοροί επιστρατεύονται δυναμικά σε μια από τις πιο γνωστές βουδιστικές γιορτές που υπόσχεται πνευματική δύναμη, μακροβιότητα και καλή τύχη. Μπορεί 7 χρόνια στο Θιβέτ να μην είναι αρκετά για να μυηθεί κανείς στην αγνωσία και τη νιρβάνα. Όμως, δεν χρειάζεται παρά να μας ακολουθήσετε σε αυτό το τέλεια οργανωμένο ταξίδι για να ζήσετε την απόλυτη βουδιστική εμπειρία, έτσι όπως αυτή ανατέμνει στο πιο εκρηκτικό πνευματικό φεστιβάλ αισθήσεων!

Ένα οδοιπορικό οργανωμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια στις εσχατιές του θιβετιανού μυστικισμού και των μακραίωνων μοναστηριών λάμα με την ευλογία του Βούδα.

 

 • Μοναδική οδική διαδρομή από το Λαντάκ στο Κασμίρ σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και διανυκτέρευση στο Καργκίλ
 • ➢ Διανυκτέρευση σε παραδοσιακά πολυτελή houseboat στη Σριναγκάρ & βαρκάδα στη λίμνη Νταλ, με παραδοσιακή «σικάρα»
 • ➢ Παρακολουθούμε το εξαιρετικό Φεστιβάλ Χέμις στο Λεχ
 • ➢ Ενδελεχείς ξεναγήσεις στο Λαντάκ με τα εξαιρετικά μοναστήρια
 • ➢ Διαμονή στην Κοιλάδα της Νούμπρα με το υπέροχο φυσικό τοπίο
 • ➢ Πλήρης διατροφή στο Λαντάκ και στο Κασμίρ

 

Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  – Η Αιώνια μάχη του καλού με το κακό σε ένα βουδιστικό φεστιβάλ – υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!  

Στο προαύλιο του ολάνθιστου μοναστηριού, οι ντόπιοι είναι ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες ενώ οι μασκοφόροι λάμα εκτελούν χορευτικές κινήσεις υπό τους χτύπους των τυμπάνων, των κυμβάλων και των κόρνων. Μερικές φορές παίζονται έργα για τη διασκέδαση των θεατών. Οι μακριές πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές, οι «αποκρουστικές» μάσκες και τα περίτεχνα καλύμματα κεφαλής ενώνονται στο απόλυτο βουδιστικό υπερθέαμα που ονομάζεται Hemis Festival.

Σηματοδοτώντας τη γέννηση του μυστικιστή βουδιστή Γκουρού Παντμασαμπχάμπα, η γιορτή του Χέμις (Hemis Festival) δεν είναι μόνο μια από τις πιο σημαντικές βουδιστικές γιορτές στο Λαντάκ, αλλά ένα γεγονός που ανεβάζει αισθητά την περιοχή σε ταξιδιωτικό πόλο έλξης. Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο δημοφιλή μοναστήρια στο Λαντάκ, την περιβόητη Hemis Gompa, που μετρά ήδη 300 χρόνια ζωής και βρίσκεται υπό την κυριαρχία του Namgyal, είναι μια διήμερη εκδήλωση που γιορτάζεται την 10η ημέρα του πέμπτου μήνα του Θιβετιανού Ημερολογίου που είναι ο μήνας Ιούνιος/Ιούλιος στο αντίστοιχο Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη νίκη του καλού έναντι του κακού. Ο θρύλος λέει ότι ο Γκουρού Παντμασαμπχάμπα νίκησε τις σκοτεινές δυνάμεις με τη βοήθεια του βουδισμού Vajrayana. Για να τον τιμήσουν, οι κάτοικοι του Λαντάκ γιορτάζουν την ημέρα της γέννησής του με ένα φεστιβάλ, η φήμη του οποίου ξεπερνάει κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της κοιλάδας.

Η γιορτή στη Μονή ξεκινά νωρίς το πρωί με τους οπαδούς να αναζητούν τις ευλογίες ενός πορτρέτου του Γκουρού. Οι χτύποι των τυμπάνων και του κύμβαλου και η μελωδία των θιβετιανών μουσικών οργάνων δίνουν το σήμα για να αρχίσει η χορευτική παράσταση από τον μασκοφόρο χορευτή που ονομάζεται Cham. Ο τσαμ είναι ο αργός χορός που απεικονίζει τον πόλεμο μεταξύ καλού και κακού. Το θέαμα είναι συγκλονιστικό καθώς οι πολύχρωμα ντυμένοι Λάμα ενθουσιάζουν το πλήθος. Και τις δύο μέρες ξεδιπλώνονται γιγάντιες θάνγκες (βουδιστικοί πίνακες) για το κοινό.

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Gulf Air
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Πλήρης διατροφή στο Κασμίρ & στο Λαντάκ, ημιδιατροφή στο Δελχί
 • Μεταφορές εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια & Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός σε όλο το ταξίδι
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Το ταξίδι στην Ινδία – Λαντάκ Κασμίρ – Φέστιβαλ Χέμις περιλαμβάνει :  
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Gulf Air
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Πλήρης διατροφή στο Κασμίρ & στο Λαντάκ, ημιδιατροφή στο Δελχί
 • Μεταφορές εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια & Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός σε όλο το ταξίδι
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Το ταξίδι στην Ινδία – Λαντάκ Κασμίρ – Φέστιβαλ Χέμις  δεν περιλαμβάνει :  
 • Βίζα εισόδου στη χώρα (35€ περίπου)
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Τιμοκατάλογος : 

Δίκλινο

1950€

Διαφορά Μονόκλινου + €  630

Φόροι/Είσοδοι + € 890

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ :  
 •  Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και δύο τουλάχιστον κενές σελίδες.
 • Ηλεκτρονική μορφή διαβατηρίου (έγχρωμο αρχείο JPEG, JPG, PNG μεγέθους έως 350Κb), που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB-1 MB διαστάσεων 350Χ350 pixels) σε άσπρο φόντο, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πλήρης διατροφή
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ημιδιατροφή
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

Αθήνα – Δελχί

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας το Δελχί.
2

Δελχί «Σουμπραμπχάτ» Ινδία: Τα δυο πρόσωπα μιας πόλης

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Δελχί, την πολύχρωμη πρωτεύουσα της Ινδίας, μιας χώρας που δικαίως αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.  Μια ξενάγηση στην πόλη (ακόμα και για όσους την έχουν ήδη επισκεφθεί) είναι σίγουρα μια ταξιδιωτική εμπειρία! Δύο  συνεχόμενες γεωγραφικά πόλεις, το Παλιό και Νέο Δελχί, που παρά τη διαφορετικότητά τους συνενώνονται μέσω μιας ιστορίας χιλιάδων ετών. Στο παλαιό Δελχί οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Αδιάβατοι δρόμοι με ένα πολύχρωμο ανθρώπινο σμάρι να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, ρίκσο, αγελάδες, ποδήλατα και ατελείωτα κορναρίσματα. Συνεχίζουμε για το μεγάλο Τζαμί, έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας, κατασκευασμένο από κόκκινο ψαμμίτη και λευκό μάρμαρο, το οποίο δεσπόζει στον λόφο της περιοχής και ξεχωρίζει για το μέγεθός του. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, όπου πρωταγωνιστεί η Πύλη της Λαχόρης. Εκεί στις 15/08/1947 υψώθηκε η σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας και κάθε χρόνο την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός της χώρας εκφωνεί τον καθιερωμένο λόγο. Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, δεσπόζει ο ναός των Σιχ, της μονοθεϊστικής θρησκείας που ξεκίνησε τον 15ο αιώνα με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ. Στον αντίποδα των προηγούμενων εικόνων, 8 χλμ. νότια της παλιάς πρωτεύουσας, το Νέο Δελχί είναι μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια και ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων. Το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, οι λεωφόροι των Πρεσβειών, και η Πύλη της Ινδίας, χτισμένη προς τιμήν των Ινδών στρατιωτών που έπεσαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούν ορόσημα της ξενάγησής μας εδώ. Φυσικά, θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ, και θα επισκεφτούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν, του 2ου στη σειρά ηγέτη της δυναστείας των Μουγκάλ. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας, επισκεπτόμενοι το Rajghat, σημείο όπου καίει η άσβεστη φλόγα στην μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3

Δελχί – Λεχ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Λαντάκ. Πλαισιωμένη από βουνά, 10 χλμ. από τον Ινδό ποταμό, το Λεχ έχει να μας προσφέρει μια πληθωρική «θιβετιανή» πνευματική εμπειρία. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επικράτειας του Λαντάκ διατέλεσε χρέη εμπορικού σταθμού προσελκύοντας εμπόρους από το Κασμίρ, το Θιβέτ και τη Βόρεια Ινδία. Τσάι, ορυκτό αλάτι, είδη οικιακής χρήσης, μαλλί και ημιπολύτιμες πέτρες ήταν ανάμεσα στα διάσημα προϊόντα που διακινούσε η αγορά της πόλης. Η σημερινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει την περίφημη Σάντι Στούπα που χτίστηκε από Ιάπωνες βουδιστές και κατοικήθηκε από τον 14ο Δαλάι Λάμα, αλλά και το μοναστήρι Σαμκέρ του 17ου αιώνα στο οποίο εδρεύει η Αίρεση των Κίτρινων Καπέλων. 3 χλμ. από την πόλη Λεχ βρίσκεται και η μονή Σαμκέρ, ανοιχτή για επισκέπτες το πρωί και το βράδυ. Το μοναστήρι με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που ανήκει στην Κίτρινη Σέκτα και ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα είναι η έδρα του Αρχηγού Λάμα του Λαντάκ και του ιδρυτή της αίρεσης των Τσον-Κα-Πα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.  
4

Λεχ (Φεστιβάλ Χέμις), Το φεστιβάλ των αισθήσεων και παραισθήσεων

Καλώς ήρθατε στη γιορτή του Χέμις. Μια παρέλαση χρωμάτων, παλμών, δονήσεων και αισθήσεων στην οποία πρωταγωνιστούν οι λάμα και ο εκστατικός χορός σωμάτων που περιστρέφονται παλμικά γύρω από το τεράστιο λάβαρο του μοναστηριού που είναι υψωμένο στο κέντρο της αυλής του. Χειροποίητα μπροκάντ υφάσματα βαμμένα στις πιο έντονες αποχρώσεις του κροκί και άλλων εκτυφλωτικά ζωηρών χρωμάτων, αξιοπερίεργες μάσκες, περίτεχνες χορευτικές σκηνές, τύμπανα και κύμβαλα που χτυπούν ρυθμικά, επιστρατεύονται στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο μοναστήρι του Λαντάκ. Χτισμένο στα 1630, το μοναστήρι φιλοξενεί την μεγάλη βουδιστική γιορτή προς τιμή του άρχοντα Παντμασαμπχάμπα που θεωρείται μετενσάρκωση του Βούδα και φέρει την αποστολή της πνευματικής αναβάθμισης και της μακροημέρευσης όλων των όντων. Τα υπέροχα τελετουργικά και οι μυστικιστική ατμόσφαιρα θα μας «μυήσουν» σε μια πολύβουη και πολύχρωμη βουδιστική πνευματική εμπειρία που κρατά όλη την ημέρα.
5

Λεχ - Κοιλάδα της Νούμπρα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Κοιλάδα Νούμπρα περνώντας από τα γραφικά χωριά Χόρζεϊ και Γκανγκλές. Στη διαδρομή προς το Καρντούνγκ διασχίζουμε τον ψηλότερο αυτοκινητόδρομο στον κόσμο, ακραγγίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ένα υψόμετρο 5.602μ.! Ο ανηφορικός δρόμος θα μας αποζημιώσει με φωτογραφικές λήψεις που θα μπουν στο άλμπουμ με την πιο συναρπαστική θέα που έχετε αντικρίσει. 35 χιλ. από το Καρντούνγκ, διασχίζουμε τη γέφυρα του Καλσάρ μέσω της οποίας φτάνουμε στην Κοιλάδα Σιόκ. Η περιοχή είναι ο προθάλαμος για την Κοιλάδα της Νούμπρα την οποία προσεγγίζουμε ύστερα από λίγο. Διασχίζοντας την κοιλάδα κατά μήκος του ποταμού, φτάνουμε στο Τεγκάρ ή Κυεγκάρ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.  
6

Κοιλάδα της Νούμπρα Εξερευνώντας πανέμορφα βουδιστικά μοναστήρια

Ένα βουδιστικό μοναστήρι ηλικίας 515 ετών είναι η καλύτερη αιτία για να επισκεφτούμε νωρίς το πρωί το χωριό Ντισκίτ, που εκτός των άλλων, αποτελεί έδρα της Κοιλάδας της Νούμπρα. Αριστοτεχνικά τοποθετημένο στην κορυφή ενός λόφου, η μονή ατενίζει σε ολόκληρη την κοιλάδα. Κοντά στο Ντισκίρ βρίσκεται κι η γειτονική Χουντέρ. Εδώ με λίγη τύχη θα δούμε και τις περίφημες βακτριανές καμήλες, είδος σπάνιο και παρά ταύτα μασκότ της περιοχής. To απόγευμα θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Σάμστενγκλινγκ, από τα πιο όμορφα βουδιστικά μοναστήρια, ηλικίας 265 ετών.
7

Νούμπρα – Ουλετόπκο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ουλετόπκο. Πρώτη στάση για την ημέρα μας το μοναστήρι του Λικίρ που ανήκει στην αίρεση του Γκε Λουνγκ Πα, στο οποίο φοιτούν νεαροί επίδοξοι λάμα. Διασχίζοντας κατά μήκος τον Ινδό ποταμό φτάνουμε στο Αλτσί, ένα πανέμορφο χωριό. Εδώ βρίσκεται ένας από τους ωραιότερους βουδιστικούς ναούς που μπορεί κανείς να επισκεφτεί. Το μοναστήρι που περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα πέντε ναών στα οποία διακρίνοντα τα τεράστια αγάλματα του Βούδα, καθώς και τα ξυλόγλυπτα και τα έργα τέχνης, φιγουράρει ανάμεσα στους πιο δυνατούς θρησκευτικούς προορισμούς! Εδώ μάλιστα πρόκειται να θαυμάσουμε τις αρχαίες τοιχογραφίες που προϋπήρχαν του θιβετιανού στυλ ζωγραφικής το οποίο δεσπόζει κατά κόρον σε άλλους ναούς. Μετά την ξενάγηση δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.  
8

Ουλετόπκο – Λαμαγιουρού - Καργκίλ

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για το Καργκίλ. Στη διαδρομή θα απολαύσουμε το κορυφαίο μοναστήρι Λαμαγιουρού. Αρχαία σύμβολα αιωνιότητας μπλέκονται στο διηνεκές με την εξεζητημένη πολυχρωμία του πιο γραφικού θιβετιανού μοναστηριού σε όλο το Λαντάκ. Η ιστορία θέλει έναν σοφό Ινδό να προκαλεί την ξήρανση μιας κοιλάδας και στη θέση της να ιδρύει το μοναστήρι Λαμαγιούρου. Στο νότιο άκρο του βράχου βρίσκεται το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο, ένας ναός που ονομάζεται Seng-ge-sgang και αποδίδεται σε έναν οικοδόμο μοναχό κάπου ανάμεσα στο 958 και το 1055. Τόσο έπιαναν τα χέρια του μάστορα, Rinchen Zangpo, που ο βασιλιάς του Λαντάκ του έδωσε την εντολή να κατασκευάσει ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 108 gompas στην ευρύτερη περιοχή. Από το ιερό άβατο το βλέμμα χάνεται στην απεραντοσύνη του ορίζοντα πετυχαίνοντας αν όχι την αγνωσία και τη νιρβάνα, τουλάχιστον μια κάποια δυνατή στιγμή που θα αντέξει στη μνήμη. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα συναντήσουμε μικρά γραφικά χωριά σαν το Μποντκάρμπου και το Κανγκράλ. Στη Μαϊτρίγια θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το παλαιότερο άγαλμα του Βούδα που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα, ενώ στην άκρη του δρόμου, πάνω σε έναν τεράστιο βράχο ο επόμενος –λαξευμένος- Βούδας μας κρατά στον ίσιο δρόμο.
9

Καργκίλ – Σριναγκάρ

Η σημερινή διαδρομή είναι πραγματικά μοναδική. Δύσβατος δρόμος με το χάος της κοιλάδας του ποταμού Ντρας θα μας κόψει την ανάσα! Ο τελικός μας όμως προορισμός θα μας μαγέψει! Η λίμνη Νταλ δικαίως έχει γίνει σύμβολο της τουριστικής βιομηχανίας του Κασμίρ. Η αστική αυτή λίμνη των Ιμαλαΐων, διαθέτει μια σειρά από κανάλια, καλά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ενώ αποτελεί επίκεντρο της αλιείας που την καθιστούν δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής. Κάπως έτσι, το σημερινό μας οδοιπορικό θα μας βγάλει στο «Χρυσό Λιβάδι». Από εκεί η οδική διαδρομή μας οδηγεί στο Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Τζαμού και του Κασμίρ, στην οποία μας περιμένει μια ανεπανάληπτη πλωτή εμπειρία! Επιβιβαζόμενοι στις σικαράς πρόκειται να απολαύσουμε μια υπέροχη βαρκάδα στη λίμνη. Πολλές από αυτές τις βάρκες μάλιστα, μοιάζουν με μικρές περίτεχνες εκδοχές της βενετσιάνικης γόνδολας. Στις όχθες της λίμνης οι ένδοξοι κήποι Mughal προσφέρουν απλόχερα ακόμα μια αφορμή για να ανάψουν τα φλας σε μια εξαιρετική υδάτινη εμπειρία που θα σας συναρπάσει.
10

Σριναγκάρ

Όπως κάθε πόλη με μακραίωνη ιστορία, έτσι και το Σριναγκάρ διαθέτει τη δική του Παλιά Πόλη που αξίζει να επισκεφτούμε. Η ξενάγησή μας στους Μογγολικούς Κήπους ανήκει στο πάνθεον των ταξιδιωτικών εμπειριών! Ανθισμένες βεράντες, σιντριβάνια σε διαφορετικά επίπεδα και κρεβάτια κατασκευασμένα από λουλούδια με θέα το Πανόραμα της Νταλ, είναι μερικά από τα αξιοθέατα των Μογγολικών Κήπων του Νισατ και του Σαλιμάρ. Οι κήποι είναι διάσημοι για την απεικόνιση της ιδέας που είχε ο Μογγόλος Αυτοκράτορας για τον Παράδεισο και αποτελούν από τα πιο δημοφιλή μέρη για εκδρομή και πικ νικ.Ο Κήπος του Σαλιμάρ κατασκευάστηκε από τον Αυτοκράτορα Τζεχανγκίρ για τη σύζυγό του Νουρ Τζεχάν και αποτελεί μια περίτεχνη σύνθεση κήπους, λίμνες και υπερυψωμένες βεράντες που υψώνονται η μία πάνω από την άλλη. Ένα κανάλι που τροφοδοτείται με νερό από το Χαρβάν διασχίζει τη μέση του κήπου, ενώ η τέταρτη (και μακράν καλύτερη) βεράντα, προοριζόταν αποκλειστικά για τις βασιλικές κυρίες. Στις όχθες της λίμνης Dal, με φόντο τα βουνά Zabarwan, ο Κήπος Νισάτ (Nishat Bagh), είναι ένας αληθινός «κήπος ευδαιμονίας» που προσφέρει υπέροχη θέα στη λίμνη και τη χιονισμένη οροσειρά Pir Panjal που υψώνεται στα δυτικά της κοιλάδας. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τα Jamia Masjid, το Hari Parbat & τον τάφο Budshah στην Παλιά Πόλη του Σριναγκάρ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλωτό σπίτι.
11

Σριναγκάρ - Δελχί

Μετά από ένα χαλαρό πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση για το Δελχί. Στην άφιξή μας μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.
12

Δελχί – Αθήνα Αποχαιρετώντας τον κόσμο της σοφίας

Αποχαιρετούμε την Ινδία των λάμα, της βουδιστικής πίστης και των πολύχρωμων μυστικιστικών φεστιβάλ. Γεμάτοι με τις εικόνες ενός ταξιδιού που μας έκανε αν όχι λίγο σοφότερους, τουλάχιστον πλουσιότερους σε εμπειρίες ζωής, αναχωρούμε από το αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για την Ελλάδα.  

Τοποθεσία Περιήγησης

ΙΝΔΙΑ

Λαντάχ Δελχί Σριναγκάρ

Δίκλινο

1950€

Διαφορά Μονόκλινου + €  630

Φόροι/Είσοδοι + € 890

Review your experience

0.0
Βαθμολογία 0
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο