fbpx
TOP
kazakhstan

Καζακστάν – Στα ίχνη του λύκου της Στέπας – 9 μέρες

Καζακστάν – Στα ίχνη του λύκου της Στέπας – 9 μέρες

από 1290€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
Καζακστάν – Στα ίχνη του λύκου της Στέπας – 9 μέρες
Αναχωρήσεις :   7 & 21 Ιουλίου , 11 Αυγούστου , 1 Σεπτεμβρίου 

Aτέλειωτες στέπες, απόκρημνα φαράγγια, χωριά με αρχαίες κοζάκικες παραδόσεις που κρατούν ως τις μέρες μας, αλλά και υπερσύγχρονες πόλεις που μοιάζουν να είναι βγαλμένες …από το μέλλον!

Η αχανής χώρα με το πλούσιο υπέδαφος η οποία χρειάστηκε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης για να δημιουργηθεί, δίνει τη δική της ξεχωριστή ερμηνεία στη σημασία της λέξης «εναλλακτικός προορισμός». Γιατί αν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και οι λοιπές πρώτες ύλες αποτελούν ένα πρώτης τάξεως εξαγώγιμο προϊόν, τα μνημεία που χρονολογούνται από την εποχή του Χαλκού, τα Μαυσωλεία και τα χωριά των Ούννων, αλλά και οι φουτουριστικές πόλεις με τα υπερσύγχρονα κτίρια, υποδεικνύουν μια τουριστικά «αχαρτογράφητη» περιοχή που μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Με γνώμονα την άσβεστη δίψα μας για τους άλλους πολιτισμούς, δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα σας μυήσει στον μυστικιστικό κόσμο του Καζακστάν.

 

Στην κοινωνία των Κοζάκων υπάρχουν πολλοί άγραφοι νόμοι οι οποίοι συνθέτουν έναν εθνικό χαρακτήρα ο οποίος συνδέει το χθες με το σήμερα.

 

Δεν υπάρχουν ξένοι, αλλά «αγγελιοφόροι του Θεού»

Η φιλοξενία θεωρείται ιερό καθήκον για τους Κοζάκους, γι’ αυτό και οι ταξιδιώτες από τα παλιά χρόνια ήξεραν ότι είναι ευπρόσδεκτοι παντού. Μία από τις παραδόσεις των Κοζάκων είναι το Κονακάσι, δηλαδή το πλούσιο τραπέζι που ετοίμαζαν για τον καλεσμένο τους, ασχέτως αν ο καλεσμένος θεωρείται «ειδικός προσκεκλημένος» (αρνάι κονάκ), «απρόσκλητος επισκέπης» (κοντάι κονάκ), ή κάποιος «απροσδόκητος επισκέπτης» (κιντίρμα κονάκ).

 

Μη φοβού τους Κοζάκους και δώρα φέροντες

Οι Κοζάκοι αγαπούν να προσφέρουν δώρα στους καλεσμένους τους, ιδίως σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, στο σουιγίνσι, συνηθίζουν να προσφέρουν δώρο σε κάποιον που τους έφερε καλά μαντάτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, ενώ το μινγκιζιπ σαπάν ζαμπού είναι μια μεγάλη τιμή. Σύμφωνα με την παράδοση, ο ποιητής, ο ήρωας, ή ο πολεμιστής λαμβάνει ως φόρο τιμής για τις υπηρεσίες του ένα άλογο, ή ένα παλτό από τρίχες καμήλας με βαμβακερή φόδρα.

 

 

Το ταξίδι στο Καζακστάν περιλαμβάνει  :  
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Turkish Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Εμπειρότατο Αρχηγό/συνοδό:
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Το ταξίδι στο Καζακστάν  δεν περιλαμβάνει  :  
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Τιμοκατάλογος :   

Δίκλινο

1290€

Διαφορά Μονόκλινου + € 450

Φόροι / Είσοδοι + € 890

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
 •  Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Αλμάτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αλμάτι στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας στα σύνορα σχεδόν της Κίνας και του Κιργιστάν.
2

Αλμάτι Σαν λευκή ταινία: Πατινάζ, χιονοδρομικά κέντρα, αλλά και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αλμάτι, της μεγαλύτερης, πολυπληθέστερης και κοσμοπολίτικης πόλης του Καζακστάν. Οι εικόνες που αντικρίζουμε μοιάζουν με κινηματογραφικά καρέ που εναλλάσσονται μεταξύ τους όπως τα μουσουλμανικά με τα ρωσικά στοιχεία. Η περιήγησή μας στο Αλμάτι αρχίζει με το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στον κόσμο, έκτασης 10.500 τ.μ. Στις πίστες του Μεντέο άλλωστε φιλοξενούνται μερικοί από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ και χόκεϊ. Λίγο αργότερα, διασχίζουμε το φαράγγι στο όρος Ζαϊλίσκιου. Εκεί βρίσκεται το  Σίμπουλακ, ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό θέρετρο που προσελκύει λάτρεις του σκι απ’ όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στη δεκαετία του 50, οι σκιέρ σκαρφάλωναν για τρεις ώρες προκειμένου να κάνουν ένα σλάλομ από τις πλαγιές του! Μετά τα χιονοδρομικά, γυρίζουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το πάρκο Πανφίλοβ, ο ξύλινος Καθεδρικός Ναός Ζενκόβ, αλλά και το Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων με τη σπουδαία συλλογή καζακικών οργάνων, αποτελούν σημαντικά μέρη της ξενάγησής μας.  Λίγο πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας, θαυμάζουμε την ολόφωτη πόλη, έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται από τον λόφο Κοκ Τομπ. Εδώ πάνω οι ντόπιοι δίνουν ραντεβού κάθε απόγευμα και όπως φαίνεται δεν έχουν κι άδικο.  Ένα μικρό χαριτωμένο πάρκο, διάφορα μνημεία, ο πύργος τηλεόρασης και αμέτρητα σημεία πλαισιώνουν το μαγευτικό σκηνικό το οποίο προσφέρει άπλετη, πανοραμική θέα της πόλης.
3

Αλμάτι (Εθνικό Πάρκο Τσάριν) Μάγισσες, κόκκινοι λύκοι και άλλες ιστορίες μυστηρίου.

220 χιλιόμετρα από το Αλμάτι, το φαράγγι Τσαρίν είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα highlights που μπορεί να προσφέρει η χώρα στον ταξιδιώτη. Το περίφημο «Γκραν Κάνυον» του Καζακστάν όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ομορφιά από το αυθεντικό, αλλά την ίδια στιγμή δίνει έδαφος σε ένα σωρό δοξασίες με μάγισσες, κόκκινους λύκους και… δρόμους της κόλασης. Δεν είναι να απορείς φυσικά, αφού εδώ το απόκοσμο τοπίο που σκάλισε ο άνεμος και η άμμος έχει την τιμητική του. Και μ’ αυτά κατά νου αρχίζουμε  την κατάβασή μας στην χαράδρα ακολουθώντας κατά πόδας τον οδηγητή-ξεναγό σε μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων που θα μας βγάλει στο Εθνικό Χωριό Τσαρίν. Απέραντες κοιλάδες, με γεωλογικούς σχηματισμούς που θυμίζουν σκαλιστά κάστρα και μια θέα που κόβει την ανάσα αποτελούν έναν πραγματικά ασυνήθιστο, μυστηριακό καμβά. Αφήστε το τοπίο να κάνει τη δουλειά του. Από τη μεριά σας το μόνο που χρειάζεστε, είναι μια καλά φορτισμένη μηχανή.  
4

Αλμάτι (Παραδοσιακό Λαογραφικό Χωρίο Καζάκ) Οδοιπορικό στο χωριό των Ούννων

Καθαρός αέρας, ιππασία, παραδοσιακά παιχνίδια και αρχαίες παραδόσεις σε ένα οδοιπορικό στο «Παραδοσιακό, Λαογραφικό χωρίο» των Ούννων που θα μας μείνει αξέχαστο! 35 μόλις χλμ. μακριά από το Αλμάτι στην περιοχή Ταλγκάρ, η απόδρασή μας στην εξοχή μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το νομαδικό παρελθόν των Κοζάκων. Πρόκειται για μια αναπαράσταση του παραδοσιακού τρόπου ζωής. Από τη στιγμή της εισόδου και του τελετουργικού καλωσορίσματος σασού, μέχρι την επίδειξη ιππασίας και αναπαράσταση πολέμου, θα είστε περιτριγυρισμένοι από τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και τις παραδόσεις του Καζακστάν. Το διασκεδαστικό πρόγραμμα που θα απολαύσετε περιλαμβάνει: - Επίσκεψη σε παραδοσιακές γιορτές με ποικίλα τελετουργικά από την μακριά παράδοση της κοζάκικης κοινωνίας. - Αναπαραστάσεις τελετών πάνω σε άλογα και πάλη έφιππων νεαρών ανδρών. - Παραδοσιακούς χορούς και μουσική με τη συμμετοχή των καλεσμένων. - Master class παραδοσιακής μαγειρικής, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε παραδοσιακές γεύσεις της κοζάκικης κουζίνας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Αλμάτι.
5

Αλμάτι – Τουρκεστάν Οι άρχοντες των δακτυλιδιών: μαυσωλεία και αρχαίες πόλεις

Σήμερα αναχωρούμε αεροπορικώς για το Τουρκεστάν. Πρόκειται για μία ιστορική πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Συρ Νταριά που χρονολογείται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Το Τουρκεστάν βρισκόταν στα σύνορα της αραβο-ισλαμικής «όασης» της Υπερωξιανής προς τα νότια και της καζακικής στέπας προς τα βόρεια. Από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα το Τουρκιστάν έγινε η πρωτεύουσα του Καζακικού Χανάτου. Η περιήγηση στην πόλη ξεκινά με το Μαυσωλείο του Χότζα, Αχμέτ Γιασσάουι. Ο αλλοτινός τόπος λατρείας του Ισλάμ ανήκει σήμερα στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενος σταθμός μας είναι τα ερείπια της αρχαίας πόλης Σωράν. Μέρος του αμυντικού τείχους της πόλης παραμένει άθικτο σήμερα, ενώ και τα μνημεία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.  
6

Τουρκεστάν – Οτράρ – Σιμκέντ Στο σταυροδρόμι του δρόμου του Μεταξιού

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας το Τουρκεστάν και μεταφερόμαστε στην αρχαία πόλη Οτράρ, σημαντικό εμπορικό κέντρο στην ιστορία της Κεντρικής Ασίας, καθώς βρισκόταν στη διασταύρωση των καραβανιών του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού. Στον δρόμο μας προς το Σιμκέντ κάνουμε μια στάση στο Μουσείο του χωριού Σαουλντέρ, καθώς και στο Μαυσωλείο του Αριστάν -Μπαμπ, ένα από τα πιο επιφανή μουσουλμανικά ιερά στην Κεντρική Ασία. Η άφιξή μας στο Σιμκέντ, το οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο του Καζακστάν και τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά το Αλμάτι και την Αστανά ξεκινάει με μια πρώτη περιήγηση της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  
7

Σιμκέντ – Νουρ Σουλτάν (Αστάνα), Στις όχθες του ποταμού Ισίμ, κάθισα και έκλαψα (από ενθουσιασμό!)

Στην καρδιά της κεντρο-ασιατικής στέπας, το Νουρ Σουλτάν  (πρώην Αστάνα) για το οποίο παίρνουμε πρωινή πτήση, αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς μία υπό κατάρρευση πόλη χάραξε μια νέα δυναμική πορεία. Μέχρι πριν από μια δεκαπενταετία άλλωστε, η πρωτεύουσα της αχανούς χώρας βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης. Χρειάστηκε ένα προεδρικό διάταγμα για να δημιουργηθεί στην αριστερή όχθη του ποταμού μια νέα πρωτεύουσα με φόντο ένα σκηνικό σχεδιασμένο από τους πλέον σημαντικούς αρχιτέκτονες. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισίμ, η πόλη φέρει την αύρα και την ατμόσφαιρα της Νεότερης Πρωτεύουσας του κόσμου για την οποία είναι περήφανο το μοντέρνο Καζακστάν. Εδώ θα δείτε να συμβιώνουν αρμονικά οι παραδόσεις της Ανατολής με τις νεωτεριστικές ιδέες που προσφέρει απλόχερα η Δύση. Με ύψος 97 μέτρα, ο Πύργος-σύμβολο της πόλης λέγεται Μαϊτερέκ και προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδική θέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον μοναδικό πολυχώρο Καν Σατύρ. Σε σχήμα σκηνής, το ίδιο το κτίριο είναι μια φιλόδοξη εγκατάσταση μοναδική στον κόσμο που συνδυάζει αγορές και διασκέδαση κάτω από την ίδια στέγη!
8

Νουρ Σουλτάν (Αστάνα) Διάσημοι αρχιτέκτονες και high tech: Αυτό είναι το μοντέρνο πρόσωπο του Καζακστάν!

Η νεολαία της χώρας βρίσκεται στις επάλξεις του Νουρ Σουλτάν δίνοντας τον παλμό της πόλης με το μοντέρνο προφίλ και τα υπερσύγχρονα κτίρια! Πρώτος σταθμός στην σημερινή μας ξενάγηση είναι η πλατεία Ανεξαρτησίας στην οποία δεσπόζει το περίφημο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο οποίο διεξάγονται οι σημαντικότερες εκδηλώσεις της χώρας. Έπειτα, το Παλάτι της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης, δια χειρός Νόρμαν Φόστερ, είναι μια πυραμίδα 62 μέτρων μήκους και ίδιου ύψους που εντυπωσιάζει με την χρυσή αναλογία του. Το Εθνικό Μουσείο το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2014 είναι το μεγαλύτερο στο Καζακστάν και αποτελείται από 10 θεματικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας και μεσαιωνικής ιστορίας, της εθνογραφίας και φυσικά, της ιστορίας των Κοζάκων. Τελευταίο αξιοθέατο της σημερινής μέρας είναι το Μουσείο του Μέλλοντος, στο οποίο παρουσιάζονται τα βασικότερα είδη ενέργειας: χώρος, ήλιος, βιομάζα, άνεμος και νερό. Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό / hi-tech μουσείο στο Καζακστάν! Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
9

Νουρ Σουλτάν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Αχανές, αλλά και γεμάτο με αντιθέσεις που συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό με ετερόκλητες ψηφίδες, το Καζακστάν μας αποχαιρετά με την πλούσια επίγευση που μεταφέρουμε αυτούσια. Πλήρεις από εικόνες, γεύσεις και εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Τοποθεσία Περιήγησης

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Καζακστάν Αλμάτι Turkestan Σιμκέντ Νουρ-Σουλτάν

Δίκλινο

1290€

Διαφορά Μονόκλινου + € 450

Φόροι / Είσοδοι + € 890

Review your experience

0.0
Βαθμολογία 0
You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο