fbpx
TOP
Take me back to Egypt

Take me back to Egypt – Αίγυπτος

Take me back to Egypt – Αίγυπτος

από 1678€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
Take me back to Egypt

Το Take me back to Egypt επιστρέφει με ένα ταξίδι στην Αίγυπτο

Υπό την αιγίδα του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΪΡΟΥ”

Μέρος 1ο: 02 – 11 Δεκεμβρίου 2022

Κάϊρο, Αλεξάνδρεια, και 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (Λούξορ – Ασουάν)

Μέρος 2ο: 11 – 14 Δεκεμβρίου 2022 (Προαιρετικό)

4ήμερη Επίσκεψη στο Ελ Αλαμέϊν και στην Όαση της Σίβα (δήλωση συμμετοχής έως 30/09/2022)

Το πακέτο Take me back to Egypt ανά άτομο περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάιρο-Λούξορ & Ασουάν-Κάιρο-Αθήνα με Egypt Air, σε οικονομική θέση
 • 3 γεύματα και 2 δείπνα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων, Κάιρο και Αλεξάνδρεια (ημιδιατροφή)
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Κάιρο
 • 4 διανυκτερεύσεις εν πλω σε 5* κρουαζιερόπλοιο Λούξορ-Ασουάν, με πλήρη διατροφή
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σίβα (ημιδιατροφή)
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στο Κάιρο (ημιδιατροφή)
 • Όλες οι ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Όλα τα φιλοδωρήματα καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία και από και προς Σίβα/Κάιρο και τα αντίστοιχα ξενοδοχεία με πολυτελή λεωφορεία
 • Επαγγελματίες αρχηγούς.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
Το πακέτο Take me back to Egypt δεν περιλαμβάνει:
 • Φόρους Αεροδρομίου 226 Ευρώ (Τιμή Αυγούστου)
 • Βίζα Αιγύπτου 25 Ευρώ, πληρωτέα στο Κάιρο κατά την άφιξη
 • Είσοδο στις Πυραμίδες (προαιρετική)
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων στην εκδρομή και κατά την κρουαζιέρα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό ή δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τα περιλαμβανόμενα

 

Πτήσεις

Αθήνα- Κάιρο: 02 Δεκ, 16.00-17.50

Κάιρο-Λούξορ: 05 Δεκ, 06.45-07.45

Ασουάν-Κάιρο: 09 Δεκ, 09.10-10.35

Κάιρο-Αθήνα: 11 Δεκ, 10.35-12.30

 

Καταλύματα: 02-11/12

Κάιρο: Grand Nile Tower 5*, ή παρόμοιο

Κρουαζιέρα: M.S. Nile Style Cruise 5*, ή παρόμοιο

 

Καταλύματα: 11-14/12

Σίβα: Nur Elwaha 4*, ή παρόμοιο

Κάϊρο: Hilton Heliopolis 5*, ή παρόμοιο

 

Τιμοκατάλογος:

Δίκλινο

1.678€

Τρίκλινο

1.660 €

Μονόκλινο

2.068 €

Συμμετοχή 25-30 ατόμων

Δίκλινο

448 €

Τρίκλινο

442 €

Μονόκλινο

548 €

Συμμετοχή 31-35 ατόμων

Δίκλινο

438 €

Τρίκλινο

428 €

Μονόκλινο

534 €

Συμμετοχή 36-40 ατόμων

Δίκλινο

431 €

Τρίκλινο

425 €

Μονόκλινο

531 €

Σημαντικές Σημειώσεις:

 • Η ως άνω τιμή βασίζεται στην ελάχιστη συμμετοχή των 45 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος της εκδρομής ή να την ακυρώσει πλήρως.
 • Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται νέου τύπου διαβατήρια με ισχύ 06 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής. Χρειάζεται φωτοτυπία του διαβατηρίου δυο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από τρείς ενήλικες.
 • Υπάρχει περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες ή άλλες καταστάσεις ανωτέρας βίας.
 • Οι ανωτέρω τιμές έχουν υπολογισθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των ανωτέρω υπηρεσιών που ισχύουν την 01/08/22 και υπόκεινται σε αλλαγή, μόνο σε περίπτωση αύξησης του αεροπορικού ναύλου η των φόρων ή αλλαγής ισοτιμίας ξένου νομίσματος ή οποιασδήποτε ανατροπής των αρχικών κοστολογικών δεδομένων και αυτό δεν αποτελεί αιτία για την ακύρωση της εκδρομής χωρίς τις σχετικές επιβαρύνσεις.

 

Προκαταβολές, εξόφληση και όροι ακύρωσης:

 • 14/09 – 35% του συνόλου μη επιστρεπτέα έως τις 14/9/22
 • 14/10 – 15% του συνόλου μη επιστρεπτέα
 • 31/10 –  50% εξόφληση υπολοίπου

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω της πανδημίας, θα γίνει επιστροφή των χρημάτων αναλόγως με την επιστροφή χρημάτων από την αεροπορική εταιρεία των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας, αντίστοιχη με το 2019.

 

Όροι Συμμετοχής και Τρόπος πληρωμής:

 • Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν συμπλήρωσης του Δελτίου Δήλωσης Συμμετοχής και πληρωμής της 1ης προκαταβολής
 • Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 33 ημερών πριν από την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.
 • Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνεται το αργότερο 33 ημέρες πριν από την αναχώρηση.
 • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληρώσετε μέρος ή ολόκληρο το ποσό της εκδρομής με πιστωτική κάρτα, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι θα προσαυξηθεί η αναγραφόμενη χρέωση κατά 3% λόγω του ότι κοστολογούμε τα προγράμματά μας με εξαιρετικά περιορισμένο ποσοστό κέρδους το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να απορροφήσει την προμήθεια της τραπέζης. Δεκτές γίνονται όλες οι πιστωτικές κάρτες.
πληρώστε προκαταβολή έως 14/10 ή και όλο το ποσό και

κάντε την κράτησή σας εδώ:

 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Κρουαζιέρα
  Μεσημεριανό
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πλήρης διατροφή
  Πρωινό

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

1η ημέρα, Παρασκευή, 02/12: Αθήνα - Κάιρο

Πτήση από Αθήνα για Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, Grand Nile Tower 5* ή παρόμοιο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και αναχώρηση για το δείπνο Καλωσορίσματος στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.
2

2η ημέρα, Σάββατο, 03/12: Κάιρο (Πυραμίδες Γκίζας, Σφίγγα)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Κάιρο με το μοναδικό από τα 7 Θαύματα του αρχαίου κόσμου, που σώζεται μέχρι τις μέρες μας, την Πυραμίδα του Χέοπα, που αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των τριών μεγάλων Πυραμίδων στην Γκίζα των Χέοπα, Χεφρήνου και Μικερίνου, καθώς και την μεγαλόπρεπη Σφίγγα, το άγαλμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι την απεικόνιση του Φαραώ Χεφρήνου. Θα θαυμάσουμε αυτά το εντυπωσιακά μνημεία και θα φωτογραφηθούμε δίπλα τους πάνω σε καμήλα στην έρημο. Επιστροφή στο Κάιρο και γεύμα στον ΕΝΟΚ, τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου πάνω στον Νείλο. Μετά το γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε με μια βόλτα στις όχθες του Νείλου, με τις περίφημες φελούκες, στην περίφημη πλατεία Ταχρίρ, την καρδιά του Καΐρου ή Στο Ζαμάλεκ, το νησί του Νείλου με τις όμορφες συνοικίες. (Προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο με δείπνο και Belly Dancing Show).
3

3η ημέρα, Κυριακή, 04/12: Κάιρο – Αλεξάνδρεια (Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, Ελληνικό Τετράγωνο, Μουσείο Καβάφη, Ρωμαϊκές Κατακόμβες, Νέα Βιβλιοθήκη) - Κάιρο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την χιλιοτραγουδισμένη Αλεξάνδρεια, την πόλη ενός ακόμα θαύματος του αρχαίου κόσμου, του ξακουστού Φάρου της Αλεξάνδρειας, μέρη του οποίου βρίσκονται σήμερα βυθισμένα στην θάλασσα. Επίσκεψη στο ιστορικό Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και το Ελληνικό τετράγωνο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο, η Κοινότητα, το Αβερώφιο Γυμνάσιο και η Αθλητική Ένωση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο Καβάφη, πλήρως ανακαινισμένο από το Ίδρυμα Ωνάση και τις Ρωμαϊκές κατακόμβες. Θα επισκεφτούμε επίσης τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας ( ΕΝΟΑ) για να απολαύσουμε ένα γεύμα στο ωραιότατο εστιατόριό του και θα τελειώσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα μας με επίσκεψη στην Νέα Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη Bibliotheca Alexandrina. Αναχώρηση για Κάϊρο, με στάση για προαιρετικό δείπνο στο Wahet Omar restaurant.
4

4η ημέρα, Δευτέρα, 05/12, 1η ημέρα Κρουαζιέρας: Κάιρο – Λούξορ (Ανατολική Όχθη Νείλου: Ναοί Καρνάκ και Δυτική Όχθη Νείλου: Κοιλάδα Βασιλέων)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ποταμόπλοιο, M.S. Nile Style Cruise 5* ή παρόμοιο, για την 4-ήμερη Κρουαζιέρα στο Νείλο. Επίσκεψη στην Ανατολική Όχθη του Λούξορ, με τους περίφημους ναούς των Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’, αφιερωμένους στον θεό Άμμων Ρα, τον θεό Ήλιο, υπέρτατη θεότητα των αρχαίων Αιγυπτίων και στο Καρνάκ, που για 2000 χρόνια κάθε Φαραώ της Αιγύπτου ήθελε να αφήσει εκεί το σημάδι του και θεωρείτο ένας από τους ιερότερους τόπους της Αρχαίας Αιγύπτου με τους ναούς του Άμμων, της Μουτ και του Χονσού. Γεύμα στο πλοίο και αναχώρηση για τις Θήβες, την σπουδαιότερη ίσως πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιγύπτου. Εδώ θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, που περιλαμβάνει περισσότερους από 60 αρχαίους τάφους, με νέους τάφους να ανακαλύπτονται συνέχεια, από τους οποίους οι κυριότεροι είναι του Τουν Ανχ Αμμών, του Σέθ Α’, του Ραμσή του Β’ και τον τριώροφο ναό-τάφο της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ, πλην της Μακεδόνισσας Βασίλισσας Κλεοπάτρας (απόγονης του Πτολεμαίου, του Έλληνα Μακεδόνα στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.
5

5η ημέρα, Τρίτη, 06/12, 2η ημέρα Κρουαζιέρας: Έσνα - Εντφού

Πρόγευμα στο πλοίο και αναχώρηση για Έσνα, εκεί όπου αλλάζει η στάθμη του Νείλου και θα περάσουμε μέσα από τις εντυπωσιακές δεξαμενές ανύψωσης ή καταβύθισης των πλοίων. Γεύμα και απογευματινό τσάι στο κατάστρωμα εν πλω. Άφιξη στο Έντφου και ξενάγηση στον Πτολεμαϊκό Ναό του θεού Ώρου, με κεφάλι γερακιού, αντίστοιχος του θεού Απόλλωνα. Μετά το δείπνο θα παραβρεθούμε στο Κοκτέιλ που προσφέρεται από τον Καπετάνιο.
6

6η ημέρα, Τετάρτη, 07/12, 3η ημέρα Κρουαζιέρας: Νουβία - Κομόμπο - Ασουάν

Πρόγευμα με κατεύθυνση την Νουβία, στα Νότια της χώρας, όπου θα επισκεφτούμε τον Πτολεμαϊκό ναό του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου, Σόμπεκ, και του θεού γερακιού Χορόερις, Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, μετά το γεύμα, με προορισμό το Ασουάν, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα του μεγάλου ποταμού με τις κατάφυτες, καταπράσινες όχθες και την πολύβουη ζωή. Απόψε στο δείπνο η Αραβική κουζίνα θα έχει την τιμητική της και θα συνεχίσουμε την διασκέδασή μας με το Αιγυπτιακό πρόγραμμα, «Γκελεμπία Πάρτυ. Αργά το βράδυ, άφιξη στο Ασουάν.
7

7η ημέρα, Πέμπτη, 08/12, 4η ημέρα Κρουαζιέρας: Αμπού Σίμπελ – Φίλαε – Φράγμα Ασουάν

Πρόγευμα, και πολύ πρωινή αναχώρηση, με πούλμαν, για το φημισμένο Αμπού Σίμπελ, όπου οι ναοί κόπηκαν σε χιλιάδες κομμάτια και μεταφέρθηκαν σε υψηλότερο σημείο και ανακατασκευάστηκαν με το αρχικό τους υλικό, για να γλυτώσουν από την καταβύθισή τους από το φράγμα του Ασουάν. Το Αμπού Σίμπελ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Επιστρέφοντας από το Αμπού Σίμπελ, και μετά το γεύμα μας, θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό Πτολεμαϊκό ναό της Ίσιδας. Στην συνέχεια θα δούμε το μεγάλο φράγμα του Ασουάν που ρυθμίζει την ροή του Νείλου, και προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε μια βαρκάδα με τις παραδοσιακές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Πρίγκηπα Αγά Χαν, Απογευματινό τσάι στο κατάστρωμα, δείπνο και το βράδυ θα απολαύσουμε ένα Νουβιανό σόου.
8

8η ημέρα, Παρασκευή, 09/12: Ασουάν – Κάιρο (Πανοραμική ξενάγηση Νέας Πρωτεύουσας, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στο Κάιρο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρωινή δίωρη επίσκεψη, για όσους το επιθυμούν, στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου, και μετά αναχώρηση για μία Πανοραμική επίσκεψη στην Νέα Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, και ξενάγηση στο Νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, εφόσον έχει ανοίξει τις πύλες του. Γεύμα σε Αιγυπτιακό εστιατόριο, και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για να το αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε.
9

9η ημέρα, Σάββατο, 10/12: Κάιρο (Ξενάγηση Παλαιού Καΐρου, Νέο Μουσείο με τις Βασιλικές μούμιες, Χριστιανικό-Κοπτικό Κάιρο, Ακρόπολη)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Παλαιό Κάιρο, με τις χριστιανικές-κοπτικές συνοικίες του όπου θα δούμε τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου. Θα δούμε επίσης το Νέο Αιγυπτιακό Μουσείο με τις Μούμιες. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Ισλαμικό Κάιρο με επίσκεψη στην Ακρόπολη, για να δούμε το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια στην παραδοσιακή αγορά του Χαν Ελ Χαλίλ με προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ, αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.
10

10η ημέρα, Κυριακή, 11/12: Κάιρο - Αθήνα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα, με τις πανέμορφες εικόνες του ταξιδιού να μας κατακλύζουν και να δίνουμε μια υπόσχεση, ότι θα ξανάρθουμε!!!
Μέρος 2ο: 11 – 14 Δεκεμβρίου 2022 (Προαιρετικό) (Η συμμετοχή πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 30/09/2022)
 Κάιρο – Ελ Αλαμέιν – Όαση Σίβα Αναχώρηση από το Κάιρο με προορισμό το Ελ Αλαμέιν για μία επίσκεψη στο Μνημείο των Ηρώων πεσόντων στην μάχη του 2ου Παγκόσμιου πολέμου. Συνεχίζουμε για την Όαση της Σίβας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Nur Elwaha 4*, ή παρόμοιο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  
11

11η ημέρα, Δευτέρα, 12/12: Όαση Σίβας (ξενάγηση)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ολοήμερη επίσκεψη στο «Mountain of Death και το Μνημείο των Χρησμών, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πραγματοποίησε τον χρησμό του Άμμωνα Ρα και ονομάστηκε από τους ιερείς «Άρχοντας του Σύμπαντος», και απόγονος του Θεού Άμμωνα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
12

12η ημέρα, Τρίτη, 13/12: Όαση Σίβας - Κάιρο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ελεύθερο πρωϊνό, και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για Κάιρο. Στο αεροδρόμιο του Καΐρου, θα μείνουμε μία βραδιά στο Hilton Heliopolis 5* ή παρόμοιο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
13

13η ημέρα, Τετάρτη 14/12: Κάιρο - Αθήνα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αθήνα.

Τοποθεσία Περιήγησης

Κάιρο   Αλεξάνδρεια   Λούξορ     Έσνα   Εντφού     Ασουάν   Αμπού Σιμπέλ   Φιλαέ  

Δίκλινο

1.678€

Τρίκλινο

1.660 €

Μονόκλινο

2.068 €

Συμμετοχή 25-30 ατόμων

Δίκλινο

448 €

Τρίκλινο

442 €

Μονόκλινο

548 €

Συμμετοχή 31-35 ατόμων

Δίκλινο

438 €

Τρίκλινο

428 €

Μονόκλινο

534 €

Συμμετοχή 36-40 ατόμων

Δίκλινο

431 €

Τρίκλινο

425 €

Μονόκλινο

531 €

πληρώστε προκαταβολή έως 14/10 ή και όλο το ποσό και

κάντε την κράτησή σας εδώ:

You don't have permission to register
Μετάβαση στο περιεχόμενο