fbpx
from 0,00€
Αίτημα

Χριστούγεννα στις Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις

0/5
Διάρκεια

6 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Συγκεκριμένες Αναχωρήσεις

Μέγεθος Group

Απεριόριστο

Γλώσσα

Ελληνικά

Πληροφορίες

Η γιορτινή Ευρώπη στα καλύτερά της, Χριστούγεννα στις Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις, στα πιο φημισμένα χειμερινά θέρετρα των Άλπεων. Επιλέγουμε για έδρα μας τη Λωζάνη, σε ολόκληρη τη διάρκεια του ταξιδιού μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα πολλαπλών ημερήσιων εκδρομών χωρίς να χάνουμε χρόνο. Οι Γαλλικές και οι Ελβετικές Άλπεις ξεδιπλώνονται μπροστά μας σε ένα τοπίο μαγικό που απολαμβάνουμε στο έπακρο, ενώ μπαίνουμε για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων στη μαγευτική χριστουγεννιάτικη αγορά της Βέρνης!

6 ημέρες | Αναχωρήσει: 22 Δεκεμβρίου 

Χριστούγεννα στις Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις

Ξεκινάμε από τη διάσημη Λωζάνη που θα αποτελέσει και τη βάση μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Περιηγούμαστε τόσο στην Ελβετία όσο και στη Γαλλία, με άξονά μας πάντοτε τους ορεινούς όγκους των Άλπεων! Φτάνουμε μέχρι το Γκριγιέρ, με τη μεγάλη παράδοση στα πεντανόστιμα ελβετικά τυριά, και επισκεπτόμαστε το παλαιότερο εργοστάσιο σοκολάτας της Ελβετίας στο Broc. Στη Βέρνη θα ζήσουμε την πιο μαγική παραμονή Χριστουγέννων, και – καιρού επιτρέποντος – θα έρθουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Glacier 3000 για να απολαύσουμε το χιόνι και την απίστευτη θέα στις Άλπεις! Συνεχίζουμε στο Μοντρέ και εξερευνούμε τα πανέμορφα χωριά της περιοχής, όπως είναι το Αννεσί και το Σαμπερί με το έντονο μεσαιωνικό άρωμα και την καταπληκτική αρχιτεκτονική. Γνωρίζουμε την Γκρενόμπλ, την εντυπωσιακή πόλη στις παρυφές των Γαλλικών Άλπεων. Απολαμβάνουμε έναν πλήρη πανοραμικό γύρο της λίμνης Λε Μαν και γνωρίζουμε την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Έπειτα σαν σε χρονομηχανή θα μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο στην Ιβουάρ, από τα ωραιότερα μεσαιωνικά χωριά της Σαβοΐας και την πανέμορφη λουτρόπολη Εβιάν.

21 Δεκεμβρίου

2κλινο

1099 €

3κλινο

1099 €

1κλινο

1639 €

Φόροι 380 €

Με μια ματιά

 • Περιηγηθείτε στη Γενεύη, στη δυτική άκρη της λίμνης Λε Μαν
 • Χαρείτε το χιόνι στον παγετώνα στο Glacier 3000 στις Ελβετικές Άλπεις!
 • Σεργιανίστε στη μεσαιωνική Ιβουάρ και διαπιστώστε γιατί συγκαταλέγεται στα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας!
 • Μείνετε έκθαμβοι στη θέα της Γκρενόμπλ να περιβάλλεται από τις χιονοσκέπαστες βουνοκορφές!
 • Απολαύστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην παραμυθένια Βέρνη.
 • Ακολουθήστε τη μαγική πορεία του καρπού του κακάο μέχρι τη μεταμόρφωσή του στη λατρεμένη σε όλους μας σοκολάτα, στο εργοστάσιο σοκολάτας Maison Cailler
 • Δοκιμάστε μοναδικά ελβετικά τυριά στο Γκριγιέρ!
 • Απευθείας πτήσεις για τη Γενεύη με τη Swiss.
 • Σπάνια διαμονή στη Λωζάνη, στο εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* Hôtel de la Paix Lausanne.
 • Λόγω υψηλού κόστους, η Λωζάνη είναι «καταδικασμένη» σε μονοήμερες επισκέψεις από άλλες πόλεις. Ειδικά την περίοδο των γιορτών η διαμονή στην πόλη της Λωζάνης είναι πολύ ακριβή, ωστόσο την επιλέγουμε για τη διαμονή μας ως την ιδανικότερη βάση για την πραγματοποίηση του προγράμματός μας.
 • Πλήρης πανοραμικός γύρος της λίμνης Λε Μαν (ή λίμνη της Γενεύης) στις καλύτερες γωνιές της Ελβετίας και της Γαλλίας.
 • Καιρού επιτρέποντος, επίσκεψη και είσοδος στο καταπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο Glacier 3000, στις Ελβετικές Άλπεις!
 • Περιλαμβάνεται και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ στο Glacier 3000!
 • Προσεκτικά σχεδιασμένες επισκέψεις και περιηγήσεις.
 • Επίσκεψη στην περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βέρνης, μία από τις 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη
 • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Ιβουάρ, ένα από τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας!
 • Διαδρομές στο μεσαιωνικό δουκάτο της ΣαΒοΐας, με επισκέψεις όχι μόνο στην Ιβουάρ αλλά και στα υπέροχα χωριά Αννεσί και Σαμπερί.
 • Περιήγηση στη Γενεύη και στη Λωζάνη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις στις όχθες της λίμνης Λε Μαν.
 • Επίσκεψη στο παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετία, το Maison Cailler (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Με Έλληνα αρχηγό/συνοδό που θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Προσοχή οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – πτήση για ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γενεύη, στο δυτικό, γαλλόφωνο τμήμα της Ελβετίας. Χτισμένη στη νότια πλευρά της ομώνυμης λίμνης, η Γενεύη είναι γνωστή ως πόλη όπου εδρεύουν πολυάριθμοι Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Με την άφιξή μας, αναχωρούμε οδικώς με προορισμό μας τη Λωζάνη, απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος της βόρειας πλευράς της λίμνης Λε Μαν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Λωζάνη, η οποία θα αποτελέσει τη βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΚΡΙΓΙΕΡ (εργοστάσιο σοκολάτας Cailler) – ΒΕΡΝΗ (Χριστουγεννιάτικη Αγορά) – ΛΩΖΑΝΗ

Διαφορετικό είναι το σκηνικό που θα συναντήσουμε στην πρώτη επίσκεψη της ημέρας, καθώς ερχόμαστε σε μία από τις «κοιτίδες» των ορεσίβιων τυροκόμων, την Γκριγιέρ. Η κουκλίστικη αυτή καστροπολιτεία μοιάζει ξεχασμένη στον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης, ανέγγιχτη από το άγχος και τον σύγχρονο ρυθμό ζωής. Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στην Γκριγιέρ, μας περιμένει μια μοναδική και… εξαιρετικά γλυκιά εμπειρία! Θα επισκεφτούμε το εργοστάσιο σοκολάτας Maison Cailler (είσοδος δεν περιλαμβάνεται), στο Broc, λίγο έξω από την Γκριγιέρ. Εδώ, στο παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετία, θα μάθουμε τα πάντα για τον γλυκό αυτό πειρασμό. Θα ξεναγηθούμε στους χώρους επεξεργασίας του καρπού του κακάο και θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής μέχρι το στάδιο της συσκευασίας του τελικού προϊόντος. Και φυσικά θα δοκιμάσουμε πολλή από την περίφημη ελβετική σοκολάτα, από τις καλύτερες και πιο ποιοτικές στον κόσμο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον επόμενο σταθμό μας, την ομοσπονδιακή έδρα της κυβέρνησης, την κομψή Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ, με φόντο τις μεγαλοπρεπείς Άλπεις. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσια διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τον Πύργο του Ρολογιού, που φιλοξενεί το περίφημο μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι, τον Καθεδρικό Ναό, το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας όταν δούλευε ως υπάλληλος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βέρνης κ.ά.  Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα, κι εμείς θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία στη Βέρνη, γεμάτη χρώματα, μουσικές, αρώματα και γεύσεις εορταστικές. Θα επισκεφτούμε την κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά της Βέρνης (Berner Sternenmarkt) η οποία βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, ανάμεσα σε σπίτια του 15ου και του 17ου αιώνα, στην πλατεία Waisenhausplatz. Πρόκειται για μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη αγορά, που συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης και προσφέρει, λόγω τοποθεσίας, μια πανοραμική θέα της ελβετικής πρωτεύουσας. Εδώ θα βρούμε περισσότερους από 80 πάγκους και ξύλινα σπιτάκια, όπου πωλούνται χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια, κοσμήματα, ελβετικά σαπούνια και όχι μόνο. Θα ζεσταθούμε με μια κούπα ζεστό μηλίτη ή glühwein, θα δοκιμάσουμε τζίντζερμπρεντ και πολλές άλλες λιχουδιές, αλμυρές και γλυκές. Θα παρακολουθήσουμε και τους τεχνίτες που φτιάχνουν μπροστά στα μάτια μας αρωματικά κεριά. Επιστροφή στη Λωζάνη και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΜΟΝΤΡΕ – GLACIER 3000 – ΛΩΖΑΝΗ (περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άλλη μία αξέχαστη μέρα στη μαγευτική Ελβετία ξεκινάει. Αναχωρούμε οδικώς με προορισμό το Μοντρέ στον ανατολικό μυχό της λίμνης της Γενεύης, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας και θέρετρο ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους του  διεθνούς τζετ σετ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την πληθώρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ που εκτυλίσσονται εκεί όλο τον χρόνο, με το Jazz Festival να αποτελεί μία από τις κορυφαίες μουσικές συναντήσεις παγκοσμίως.  Επόμενος σταθμός της ημέρας - καιρού επιτρέποντος - είναι στο Glacier 3000, στις Άλπεις της Βέρνης. Είναι ένας παγετώνας που απλώνεται στις ελβετικές Άλπεις και κάθε χειμώνα (μέχρι και τις αρχές Μαΐου!) συγκεντρώνει τους απανταχού λάτρεις του σκι και των χειμερινών αθλημάτων σε ένα πελώριο Snow Park. Απολαύστε το χιόνι όπως ποτέ άλλοτε, ατενίστε την απίστευτη θέα με τις χιονισμένες βουνοκορφές με το βλέμμα να φτάνει μέχρι το περίφημο Μάτερχορν και βάλτε σε δοκιμασία τις γνώσεις σας στο σκι! Επιστροφή στη Λωζάνη και πάμε να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες. Γνωστή σε εμάς για την ομώνυμη Συνθήκη που υπογράφηκε εδώ το 1924, η Λωζάνη θεωρείται «μεγαλούπολη» για τα ελβετικά δεδομένα, δεν παύει ωστόσο να είναι γραφική και όμορφη, αλλά και προικισμένη με εξαιρετικό location. Στο παρελθόν, η Λωζάνη ήταν γνωστή ως πρωτεύουσα της διανόησης, αφού φιλοξένησε μεγάλους στοχαστές, όπως ο Ρουσσώ και ο Βολτέρος. Στα αξιοθέατά της ξεχωρίζουν ο καθεδρικός της Παναγίας (Νοτρ Νταμ) του 12ου αιώνα, τα μουσεία που στεγάζονται στο Palais de Rumine, και το Ouchy, το λιμάνι όπου ο λόρδος Μπάιρον έγραψε το «Φυλακισμένο του Σιγιόν» και όπου επικυρώθηκε η Συνθήκη της Λωζάνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – εκδρομή στη Γαλλία: ΑΝΝΕΣΙ – ΣΑΜΠΕΡΙ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία αξέχαστη εκδρομή στη Γαλλία! Κατευθυνόμαστε νότια, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Αννεσί, χτισμένη πάνω στην ομώνυμη λίμνη στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων και μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας. Η λίμνη Αννεσί δημιουργήθηκε από παγετώνες, είναι τιρκουάζ (!) μοιάζει με φυσική πισίνα και θεωρείται από τις καθαρότερες της Ευρώπης. Σε αυτή εκβάλλουν τα γραφικά κανάλια που διασχίζουν την πόλη και δημιουργούν ένα τοπίο ειδυλλιακό. Στην Αννεσί θα κάνουμε μία απολαυστική βόλτα με τα πόδια μέσα στα κανάλια της παλιάς πόλης. Θα δούμε το Κάστρο του Νησιού, μια πρώην φυλακή του 12ου αι. (ως τη Γαλλική Επανάσταση). Θα δούμε επίσης, το βασιλικό Κάστρο Ανεσί, το οποίο σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Και φυσικά θα περάσουμε από το Νο 1 τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, τη Γέφυρα της Αγάπης. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα και θα περάσουμε στους καταπράσινους Κήπους της Ευρώπης με τη συγκλονιστική θέα προς τη λίμνη και την πόλη. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, δοκιμάστε και τη φημισμένη τοπική λιχουδιά: σάντουις ρακλέτ με λιωμένο αλπικό τυρί… Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τη Σαμπερί, πρωτεύουσα του Δουκάτου της Σαβοΐας από τον 12ο αιώνα στην Κοιλάδα του Ροδανού. Η πόλη εκτείνεται από τις πλαγιές των αμπελώνων της Κοιλάδας της Σαβοΐας έως σχεδόν τις όχθες της λίμνης Μπουρζέ. Διαθέτει πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά και λόγω της τοποθεσίας της στις Άλπεις πλαισιώνεται από συγκλονιστικά φυσικά τοπία. Εμείς στην ξενάγησή μας στη Σαμπερί θα περπατήσουμε μέσα στο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο και θα δούμε το ομώνυμο κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία από τον 13ο αιώνα και που σήμερα στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες. Θα δούμε επίσης το Νο 1 έμβλημα της πόλης, το Σιντριβάνι των Ελεφάντων που κατασκευάστηκε το 1838 προς τιμήν του Κόμη του Μπουάν για τις στρατιωτικές νίκες του στην Ινδία. Επόμενη στάση μας θα είναι ο γοτθικός ναός του Αγίου Φραγκίσκου της Σαλ, που κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα και ο οποίος διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή τοιχογραφιών με την τεχνική της οφθαλμαπάτης. Τελευταίος σταθμός της ημέρας η Γκρενόμπλ, πανέμορφη πόλη στην αγκαλιά των Γαλλικών Άλπεων. Η θέα με τις χιονισμένες βουνοκορφές που φαίνεται να στεφανώνουν την Γκρενόμπλ είναι μοναδική, ενώ σημειώστε πως η πόλη προσφέρεται για ατελείωτο περπάτημα: θεωρείται ως η πιο… φλατ πόλη στη Γαλλία, παρότι βρίσκεται τόσο κοντά στις Άλπεις! Θα χαρούμε λοιπόν τη βόλτα μας στην Γκρενόμπλ, την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Λωζάνη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ – ΙΒΟΥΑΡ – ΕΒΙΑΝ – ΛΩΖΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για μια γεμάτη ημέρα! Κινούμαστε νοτιοδυτικά, με πρώτο μας σταθμό την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, θα δούμε το περίφημο μεγάλο σιντριβάνι, το ύψος του νερού του οποίου φθάνει τα 140 μέτρα, θα δούμε το μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια, το Δημαρχείο, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και άλλα πολλά.  Κάνοντας ουσιαστικά τον γύρο της λίμνης Λε Μαν, συνεχίζουμε τη μαγευτική αυτή διαδρομή μπαίνοντας στη Γαλλία, με επόμενη στάση μας το μεσαιωνικό χωριό της Ιβουάρ (Yvoire). Χτισμένη όπως και η Γενεύη στην όχθη της λίμνης, στην περιοχή της Άνω Σαβοΐας, η Ιβουάρ συγκαταλέγεται στον επίσημο κατάλογο με τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας και δεν θα δυσκολευτούμε να καταλάβουμε το γιατί. Με πάνω από 700 χρόνια ιστορίας, τα τείχη και το κάστρο του 14ου αιώνα, μα κυρίως με τα υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια της, η Ιβουάρ είναι απίστευτα γραφική και θα μας ενθουσιάσει. Προσεγγίζουμε στη συνέχεια την λουτρόπολη Εβιάν, παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή του ομώνυμου εμφιαλωμένου νερού. Μπαίνουμε ξανά σε ελβετικό έδαφος και επιστρέφουμε στη Λωζάνη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ – Πτήση Επιστροφής

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Γενεύης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται / Δεν Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Hôtel de la Paix Lausanne 4*.
 • Οι τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό καθημερινά
 • Είσοδος – καιρού επιτρέποντος - στο χιονοδρομικό κέντρο Glacier 3000 και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ.
 • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας τοπικός συνοδός
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 380 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Είσοδος στο εργοστάσιο σοκολάτας Maison Cailler.

Τοποθεσία Ταξιδιού

FAQs

Κωδικός Πακέτου

6V

από 0,00€

Αίτημα

  Μπορεί να σου αρέσουν