fbpx
from 0,00€
Αίτημα

Ταξίδι στο Σινά – Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης

0/5
Διάρκεια

5 ημέρες

Τύπος Ταξιδιού

Συγκεκριμένες Αναχωρήσεις

Μέγεθος Group

Απεριόριστο

Γλώσσα

Ελληνικά

Πληροφορίες

Ετοιμαστείτε για να υπέροχο προσκυνηματικό ταξίδι στο Σινά και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης! Ένα αυθεντικό ταξίδι στο χρόνο, επαφής με την ιστορία και τον πολιτισμό του ορθόδοξου Χριστιανισμού και μιας χώρας άρρηκτα συνδεδεμένης με τον ελληνισμό.

Ταξίδι στο όρος Σινά και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης

 

5 ημέρες / 4 νύχτες, με την EGYPT AIR και αποσκευή 23 κιλών!

 

Ξενοδοχεία: 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο και 02 διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Αγίας Αικατερίνης ή σε παρακείμενο ξενοδοχείο, στο Σινά, με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο)

 

Πτήσεις:

Τετάρτη      06/12/23     ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ        MS 748    13:15 – 15:10

Κυριακή      10/12/23     ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ        MS 747    10:10 – 12:15

 

Τιμή κατ’ άτομο:

Σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο: 790,00 ευρώ           

Σε μονόκλινο δωμάτιο: 995,00 ευρώ

Φόροι: 240€

Πρόγραμμα

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, στις 11:00πμ για την πτήση μας με την EGYPTAIR, με αριθμό MS 748, από Αθήνα προς Κάϊρο, η οποία αναχωρεί στις 13:15 το μεσημέρι, με άφιξη στο Κάϊρο στις 15:10. Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, ο οποίος θα μας βοηθήσει στην έκδοση της βίζας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική 2ωρη κρουαζιέρα στον Νείλο, με δείπνο και μεταφορές (45 ευρώ κατ’ άτομο, με ελάχιστη συμμετοχή 5 ατόμων).

ΣΙΝΑ
ΣΙΝΑ

Νωρίς το πρωί θα απολαύσουμε το πρόγευμά μας και στις 08.00’ με τις αποσκευές μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Στην διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Ραϊθώ. Η Ραϊθώ, ιδρύθηκε από τους Φοίνικες και ήταν το λιμάνι, στην Ερυθρά Θάλασσα, που συνέδεε την Μεσόγειο με την Ανατολή δια θαλάσσης. Στην γλώσσα τους σημαίνει "Τόπος Καρπών" λόγω των πολλών φοινικόδενδρων. Στο άκρο της ομώνυμης πόλης, πάνω στην παραλιακή ζώνη, προβάλει σαν μία πνευματική όαση η ταπεινή Ιερά Μονή Ραϊθώ. Η σημερινή της θέση δεν είναι αυτή που αναφέρουν τα Συναξάρια, αλλά επανιδρύθηκε εδώ κατά τον 19ο αιώνα για να εξυπηρετήσει τις δεκάδες ελληνικές οικογένειες της περιοχής, καθώς και τους εκατοντάδες Ρώσους προσκυνητές, οι οποίοι στον δρόμο τους για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, χρησιμοποιούσαν ως σταθμό τη Ραϊθώ. Γεύμα στη Μονή και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Φαράν, τη μοναδική με γυναικεία μοναστική κοινότητα, η οποία υπήρξε χριστιανικό κέντρο αρκετά πριν από την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, αφού εδώ βρίσκονταν η έδρα του Επισκόπου Σινά.

Στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας θα παραστεί και ο τοπικός επίσκοπος ως ένας από τους 318 Πατέρες. Υπογράφει ως Αρχιεπίσκοπος Φαράν και Σινά Άνθιμος. 

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά την άφιξή μας θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε το κελί του Αγίου Παϊσίου, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι και να παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Αικατερίνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική νυκτερινή ανάβαση στην Αγία Κορυφή του Προφήτου Μωυσέως (όρος Δεκάλογου).

ΣΙΝΑ - Εορτή Αγίας Αικατερίνης.
ΣΙΝΑ - Εορτή Αγίας Αικατερίνης.

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε τον Όρθρο και την πανηγυρική θεία λειτουργία εις μνήμην της μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ  Δαμιανού. Θα ακολουθήσει Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης και στην συνέχεια θα γευματίσουμε. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και την κατανυκτική Παράκληση της Αγίας Αικατερίνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΙΝΑ - ΚΑΪΡΟ
ΣΙΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Πολύ νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τον Όρθρο και την θεία λειτουργία και θα συνεχίσουμε με την ξενάγηση στην Ιερά Μονή, όπου θα δούμε το Καθολικό, το Παρεκκλήσιο της Αγίας Βάτου, την Παλαιά Τράπεζα, το Οστεοφυλάκιο, το Σκευοφυλάκιο κλπ. Αναχώρηση για το Κάιρο με γεύμα καθ’ οδόν. Άφιξη στο Κάιρο και επίσκεψη στο ιστορικό παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι για μια βόλτα. Το βραδάκι, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Κάιρο.

ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ
ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί και μετά το πρόγευμα, το οποίο ίσως να είναι και σε προετοιμασμένο σε κουτί, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Καΐρου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES, με αριθμό Α3 933,  η οποία  αναχωρεί στις 10.00 με άφιξη στις 12.10.

Περιλαμβάνονται / Δεν Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα - Κάιρο - Αθήνα με την Egypt Air με αποσκευή 23 κιλών
 • Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν εντός της Αιγύπτου
 • 02 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε 4* ξενοδοχείο πολυτελείας, με πρωινό και δείπνο
 • 02 διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Αγίας Αικατερίνης ή στο ξενοδοχείο Morgenland, στο Σινά, με πλήρη διατροφή
 • Επίσκεψη στα Μοναστήρια του Φαράν και της Ραϊθώ (εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες)
 • Φιλοδωρήματα οδηγών, συνοδών και ξεναγών
 • Τοπικός φόρος εισόδου στο Σινά
 • Έμπειρος πολύγλωσσος συνοδός του Γραφείου μας
 • Ονομαστικές ετικέτες αποσκευών
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίου 240 ευρώ, πληρωτέα στο γραφείο μας
 • Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο, 25 ευρώ
 • Είσοδος στο εσωτερικό των Πυραμίδων
 • Έξοδα προσωπικής φύσης (τηλέφωνα κλπ)
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Τοποθεσία Ταξιδιού

FAQs

Σημειώσεις
 • Η ως άνω τιμή βασίζεται στην ελάχιστη συμμετοχή των 20 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος της εκδρομής ή να την ακυρώσει πλήρως.
 • Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται νέου τύπου διαβατήρια με ισχύ 06 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής (10/12/2023). Χρειάζεται φωτοτυπία του διαβατηρίου δυο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση (έως 18/11/2023).
 • Ο αριθμός των δωματίων στον ξενώνα είναι περιορισμένος, λόγω της μεγάλης ζήτησης για την περίοδο της εορτής της Αγίας Αικατερίνης. Ως εκ τούτου μόλις συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός, οι επιπλέον κρατήσεις θα γίνονται υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο Morgenland.
 • Υπάρχει περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων στους ξενώνες της Αγίας Αικατερίνης τα οποία διατίθενται κατά προτεραιότητα στους κληρικούς από την Μονή.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από τρείς ενήλικες.
 • Η ροή του προγράμματος, εντός της Ιεράς Μονής, ενδέχεται να τροποποιηθεί από τους Πατέρες, σύμφωνα με την διακριτική τους ευχέρεια. Επίσης το πρόγραμμα εκτός της Ιεράς Μονής μπορεί να τροποποιηθεί σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα, όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες ή άλλες καταστάσεις ανωτέρας βίας.
 • Η σειρά ξεναγήσεων και περιηγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη ροή του προγράμματος.
 • Οι ανωτέρω τιμές έχουν υπολογισθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των ανωτέρω υπηρεσιών που ισχύουν την 02/10/23 και υπόκεινται σε αλλαγή, μόνο σε περίπτωση αύξησης του αεροπορικού ναύλου η των φόρων ή αλλαγής ισοτιμίας ξένου νομίσματος ή οποιασδήποτε ανατροπής των αρχικών κοστολογικών δεδομένων και αυτό δεν αποτελεί αιτία για την ακύρωση της εκδρομής χωρίς τις σχετικές επιβαρύνσεις.
Όροι Συμμετοχής και Τρόπος πληρωμής
 • Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν συμπλήρωσης του Δελτίου Δήλωσης Συμμετοχής και πληρωμής προκαταβολής 300 €.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 20 ημερών πριν από την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.
 • Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνεται το αργότερο 20 ημέρες πριν από την αναχώρηση.
 • Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες και η εξόφληση μπορεί να γίνει σε έως και 3 μηνιαίες δόσεις.

1η προκαταβολή 40% του συνολικού ποσού Εξόφληση έως 20 ημέρες πριν την αναχώρηση Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής

Κωδικός Πακέτου

από 0,00€

Αίτημα

  Μπορεί να σου αρέσουν